2015 január 13.

Birossal, de még nem tökéletes formával az Eger a Brescia ellen

Szerdán az egyik legfontosabb Bajnokok Ligája-meccsén szerepel Olaszországban az Eger, kedden hajnalban útra is kelt a csapat. Dabrowski Norbert, a bajnokcsapat edzője nyilatkozott honlapunknak.

DSC_1405

A KSI-t könnyedén verte a 2015-ös év első bajnokiján az Eger, de Dabrowski Norbert szakértő szeme azért még látott javítanivalót a tíz gólos győzelem mellett. Biros Péter, az egriek háromszoros olimpiai bajnoka is vízbe szállt, hosszú idő után, és gólt is szerzett. Mindenkire szükség van, hiszen szerdán nagyon fontos Bajnokok Ligája-találkozón kell helyt állni. Eddig egy bravúros döntetlen – a címvédő Barceloneta otthonában -, illetve egy hazai vereség – a Recco ellen – áll az egriek neve mellett. Először a KSI-meccsről kérdeztük a vezetőedzőt.

– Ha ránézünk az eredményjelző táblára, a 13-3 egy edzőt nagyszerű érzéssel telt el általában – kezdte mondandóját Dabrowski Norbert. –  Tíz gólos győzelem, végig kézben tartott mérkőzés, három kapott gól – mit kívánhat még többet? Engem a játék minősége nem elégített ki, ahhoz, hogy a bajnokságban, a playoffban eredményesek legyünk, gyakorlatilag tökéletes játék kell, ez pedig nagyon messze volt tőle. Rettentő sok olyan apró gond van még. Természetesen a KSI-val szemben nem volt még ebből probléma, a lelkes fiatalok felőrlődtek a második negyedre, és nem használták ki a hibáinkat. Vagy éppen támadásban nem tudtak már komoly erőket felvonultatni. Azt szeretném, ha lenne egy szint, amit mindig tudunk hozni. Nem lebecsülve a nagyon lelkesen küzdő ellenfelet, azért a játékosaim is tudták, hogy a KSI az ellenfél, és az is biztos, hogy Bresciában több kell majd a siker elérésével. Voltak olyan elemek, amelyek jól mentek, és voltak olyan figurák, variációk, amelyek nagyon fontosak lennének, de a KSI ellen nem működtek még.

 2014_11_14_vasas_eger43

– Mi a helyzet Biros Péterrel?

– Peti még nincs kész arra, hogy teljes értékű játékosként számíthassak rá, a saját szintjét még nem érte el, ezzel együtt nagy szükségünk van rá. Az látszik, hogy a vízilabdát még mindig nagyon érti. Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára meccsen így megpöckölni labdát, ahogy a KSI ellen, a góljánál tette. Bár ez is azt bizonyítja, amiben hiszek, vagyis hogy amit edzésen tud az ember, azt tudja élesben is, ugyanis ugyanezt a mozdulatot csinálta meg a legutóbbi edzésen. Ugyanígy megúszott, ugyanezt a szituációt ugyanígy oldotta meg, és ugyanígy gól lett. Ettől függetlenül azt hiszem, hogy nagyobb hőfokon, nagyobb sebességen ő most még maximum két-három percet bír negyedenként, ezzel kell számolnunk.

– Szerdán a Brescia az ellenfél. Az olaszoknak két pontjuk van, nekünk eddig egy.

– A napnál is világosabb a helyzetünk: a Barceloneta alanyi jogon bent van, a Reccót ismerjük, nagyon erős, tehát gyakorlatilag a maradék egy helyért küzd négy csapat. Nehéz. A legkevesebb esélyt a Kragujevácnak adnám. Nem azért, mert rossz csapat, sőt – láttuk, hogy megverték a Szolnokot – hanem mert anyagi gondokkal küzdenek, emiatt rapszodikus a teljesítményük, és egyre nehezebb lesz a helyzetük. Viszont nagyon veszélyesek, mert akiktől pontokat vesznek el, azoknak ez nagyon fog fájni a végelszámolásnál. Úgy számolom, a Brescia, Olympiakosz, Eger hármasból kerül ki az az egy továbbjutó. Most megyünk a Bresciához, utána fogadjuk az Olympiakoszt, ezek nagyon fontos meccsek lesznek.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

A-csoport

Január 14, szerda

16.30 Radnicski Kragujevác (szerb) – Barceloneta (spanyol)

20.30  AN Brescia – ZF Eger (TV: Digisport2, 20.25)

Január 15, csütörtök:

19.00 Pro Recco (olasz) – Olympiakosz (görög)

Tabella:

1. Pro Recco 2 – 6 pont
2. Olympiakosz Pireusz 2 – 4 pont
3. AN Brescia 2 – 2 pont
4. CN Atletic Barceloneta 2 – 2 pont
5. ZF-Eger 2 – 1 pont
6. VK Radnicski Kon Tiki Kragujevác 2 – 0 pont

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek