2015 január 12.

Biros Péter: “Igyekszem gyorsan utolérni magam”

Biros Péter végre tétmeccsen is a vízben! A magyar válogatott és az Eger erőssége hosszú kihagyás után igyekszik visszanyerni a legjobb formáját. A vizipolo.hu már a Brescia ellen BL-meccsről is kérdezte.

birosn

Dabrowski Norbert vezetőedzővel együtt azon dolgoznak, minél jobb legyen a bajnoki címvédő

Hosszú kihagyás után tért vissza a medencébe Biros Péter, az egriek háromszoros olimpiai bajnoka, egy nem túl súlyos, ám kellemetlen bőrgyógyászati gond miatt hónapok óta nem játszott tétmérkőzésen. A december 22-i Honvéd-gálán már ott volt társai között a vízben, ám tétmérkőzésen először a szombati KSI – Eger (3-13) bajnokin láthatta a közönség. Biros természetesen még nem volt végig a vízben, a második negyedben szállt be először, kezdésnek egy zúgó kapufával, majd egy csodaszép góllal. A Vizipolo.hu először természetesen arról faggatta, hogyan érezte magát a hosszú kihagyás után.

– Jól éreztem magam, de messze vagyok még a százszázalékos állapottól, amikor maximális teljesítményre vagyok képes – mondta el Biros Péter. – Gyakorlatilag egy hónapja tudok normális edzéseket végezni, ebből az első másfél hét elment a rávezetéssel, majd egy két, két és fél hetes, nagyon erős fizikai terhelés következett. Azt mondanám, az egészségemmel immár minden rendben van, igyekszem gyorsan utolérni magam, még fel kell vennem a ritmust, játékba kell lendülnöm.

– Gyönyörű gólt lőttél, ravasz módon egyből lendületből toltad be a labdát a kapuba.

– Ez csak rutin kérdése. Ha valaki ezt fiatal korában begyakorolta, akkor egy életen át képes lehet rá.

– Szerdán Bresciában szerepeltek Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. Az ellenfél vezeti az olasz bajnokságot, ráadásul megverte azt a Reccót, akitől az Eger idehaza kikapott a legutóbb BL-meccsen.

– Az biztos, hogy egy nagyon jó együttessel találkozunk, amelyre ugyanaz jellemző, mint a Barcelonetára (a sorozat spanyol címvédőjével idegenben ikszelt az Eger – a szerk.), vagyis hogy egy-két kiváló pólós mellett inkább a csapategységben rejlik az erőssége. De ez a veszélye is, hiszen így nem megyünk sokra, ha a legjobbakat kivesszük a játékból. A Bresciában mindenki hangyaszorgalommal dolgozik. Egyelőre közepesen állunk a csoportban, de most jönnek majd azok a meccsek, amelyeken pontokat kell szereznünk, hogy bekerülhessünk a Final Sixbe. Idén még nem volt olyan, hogy ne lett volna sérültünk, reméljük, ha végre minden a helyére kerül, még jobb teljesítményt tudunk nyújtani.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek