2017 január 10.

Bíró Attila: Vb-aranyat szeretnék nyerni a csapattal

Hosszas interjút készített az elmúlt napokban az inforadio.hu Bíró Attilával. A női válogatott szövetségi kapitánya, az elmúlt időszakot értékelte valamint a jövőbe is tekintett. 

BiroAttilaMTI012

Bíró Attila már a jövőbe tekint. (Fotó MTI/archív)

 

A 2016-os évről így vélekedett a kapitány az Inforadio-nak.:

Nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene egy Európa-bajnoki arany és egy olimpiai negyedik hely után. Persze voltak nüansznyi dolgok, amelyekből jobban is kijöhettünk volna, de összességében pozitív a kép.

Az előttünk álló vb-ről így nyilatkozott:

Az olimpiát nem lehet összehasonlítani semmivel, de nekünk most egy hazai rendezésű világbajnokság talán több is, mint egy olimpia. Utóbbi négy év múlva is lesz, Budapesten viszont biztos nem rendeznek akkor vb-t. Meg kell becsülnünk, és élni kell a lehetőséggel.

Természetesen a célokról is megkérdezték Bíró Attilát:

Most csak rövidtávban gondolkodom: világbajnoki aranyat szeretnék nyerni. Nem lesz egyszerű, de mindenképp lesz esélyünk. Ez a jövő évi cél, utána beszélgethetünk az olimpiákról és a különböző világversenyekről is.

A személyes ambícióiról pedig elmondta:

Hivatalosan a világbajnokság végéig van szerződésem. Természetesen ezt meghosszabbítanám, legalább a tokiói olimpiáig szeretnék dolgozni. Előrébb nem látok, mert úgyis az eredmények minősítenek.

A további, részletes interjút, ezen a linken lehet elolvasni.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek