2018 február 28.

Bíró Attila: szégyellem magam

A tegnapi hollandok elleni világliga vereség után, a magyar kapitány nem kímélte magát.

Budapest, 2017. július 24. Bíró Attila szövetségi kapitány a nõi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Kanada mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Mint ismeretes, kedden 10-5-ös vereséget szenvedett a magyar női válogatottunk a hollandok ellen a világliga selejtezőjében.

Bíró Attila a mérkőzés után: „Gyakorlatilag már az első negyedben eldönthettük volna a mérkőzést, az első két negyed enervált, dekoncentrált játéka meghatározta az egészet. Az első két negyedben kilenc fórból hármat lőttünk be, relatíve jól megcsináltuk a helyzeteket akár emberelőnyben, akár hat a hat elleni játékban, és felhoztuk ezt a kapust a semmiből. Naggyá tettük. Nem tudom, mi lehetett az oka a dekoncentráltságnak. Nyilván rövidebb volt a felkészülés, de ez nem indok, nem magyarázat, én szégyellem magam, hogy nem tudtak úgy felpörögni, ahogy kellett volna. Mezőnyben nem voltunk rosszak, a befejezéseknél hiányzott az az egy-két dolog, ami az ilyen mérkőzést eldöntheti. Az utolsó másfél negyedben már nem volt sansz, látszott, hogy semmi sem fog bepattanni, a szerencse sem állt mellénk, de ez törvényszerű: az elején nem lövöd be a helyzeteket, akkor ez van, beleszaladsz egy nagy pofonba” – mondta az mvlsz.hu-nak.

EMLÉKEZTETŐ:

Magyarország-Hollandia 5-10 (1-2, 2-4, 1-3, 1-1) 

Magyarország: Gangl – Szilágyi, Máté, Leimeter 2, Keszthelyi 3, Gyöngyössy, Vályi V. Csere: Gurisatti, Horváth B., Parkes, Csabai, Garda, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Hollandia: Aarts – Voorvelt, D. Genee 1, van der Sloot 3, Sevenich, van der Graf 1, van der Kraats 1. Csere: van Toorn, Wolves, Nijhuis 2, Koolhaas 2, Sleeking. Szövetségi kapitány: Arno HavengaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek