2018 január 30.

Bíró Attila: Sikerült meglepni az oroszokat

Női válogatottunk kapitánya értékelte az oroszok legyőzését, azt is elmondta, miben kell még fejlődnünk. 

BiroAttilaMTI012

Fotó: MTI / archív

A világliga 3. körében 12-9-re győzött női válogatottunk.

Bíró Attila így értékelte a sikert: „Úgy gondolom, hogy megleptük az oroszokat a védekezésünkkel, az első két negyedben nem tudták beadni a labdát, így nem is kaptak kiállítást. Kintről, jó blokkok ellen akartuk meglövetni őket, s ez sikerült, nem tudtak lefordulni” Hozzátette: „Természetesen cél volt, hogy ugorjunk nekik, ugyanakkor ez nem annyira egyszerű, mint így elmondva, szóval minden mérkőzésen nem várhatom ezt. Most sikerült, ami jó, mert megadta a meccs alaphangját.”

A női kapitány elmondta: “Minden hazai meccsnek sorsdöntő jelentősége lehet, sőt talán az sem lesz mindegy, hány góllal nyer egy-egy csapat. Bíztam benne, hogy sikerül több góllal nyerni, mint a spanyolok ellen, ezért az utolsó pillanatig igyekeztem a csapatban tartani a tüzet. Az emberelőnyös játékunk finoman szólva sem volt tökéletes, de az átlövéseink ültek, a centerjáték működött, elégedett vagyok”  – fejezte be a szakvezető az mvlsz.hu-nak.

EMLÉKEZTETŐ:

Magyarország-Oroszország 12-9 (4-1, 3-2, 3-4, 2-2)
Magyarország: Gangl – Szilágyi 3, Máté 2, Szücs G. 1, Parkes, Keszthelyi 1, Leimeter 1. Csere: Gurisatti, Horváth B. 2, Vályi V., Gyöngyössy 1, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Oroszország: Karnaukh – Karimova 3, Borisova 2, Serzhantova 1, Simanovich, Ivanova 2, Ryzkhova 1. Csere: Gerzanich, Khamzaeva, Churzina, Timofeeva, Tolkunova. Szövetségi kapitány: Alexander GajdukovHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek