2016 augusztus 15.

Bíró Attila: Felszabadultságot adhat ez a mérkőzés

Immár az olimpián elődöntőbe jutott női válogatottunk kapitány értékelt az ausztrálok elleni győztes meccset. Bíró Attila többek között elmondta: több vesztenivalója az amerikaiaknak lesz az elődöntőben.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. A magyar csapat ünnepli gyõzelmét a Rio de Janeiró-i nyári olimpia nõi vízilabdatornájának negyeddöntõjében játszott Magyarország - Ausztrália mérkõzés végén az Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 15-én. A magyar válogatott 8-8-as döntetlent követõen ötméteresekkel 13-11-re legyõzte az ausztrál csapatot, így készülhet az elõdöntõre. MTI Fotó: Illyés Tibor

Női válogatottunk készülhet az elődöntőre
MTI Fotó: Illyés Tibor

Bíró Attila, az M4 Sport-nak: Van egy olyan mentális erő, ami 1-5 után és a későbbi ausztrál vezetés dacára sem hagyta kicsúsznia mérkőzést a csapat kezéből. Fontos volt a kapuscsere, kicsit túlhelyezték ezek után a labdát. Támadásban kicsit koncentráltabbak voltunk, tudtunk akciógólt lőni, végre belőttünk egy-két fórt is, talán ez döntött illetve elég volt arra, hogy döntetlent játszunk. Ilyen női mérkőzésen nem lehet tudni, hogy mi történik. Olyan volt mint egy Quimby koncert, mindig bármi bármikor megtörténhet. Belül úgy gondoltam, ha döntetlen lesz, akkor biztos, hogy nyerünk. Két fantasztikus kapusunk van, más kérdés, hogy szerencse is kellett ma. Egy felszabadultságot adhat ez a mérkőzés, jó játékkal kevesebb vesztenivalónk lesz mint az amerikaiaknak.

EMLÉKEZTETŐ:

Magyarország-Ausztrália 13-11 (1-3, 2-2, 3-2, 2-1, 5-3) – büntetőkkel
——————————————————-
Olimpiai Uszoda, 500 néző, v.: Buch (spanyol), Putnikovic (szerb)
Gólszerzők: Keszthelyi, Bujka 2-2, Czigány, Tóth I., Takács, Antal D. 1-1, illetve Southern 3, Webster, McGhie 2-2, Knox 1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek