2018 július 27.

Bíró Attila: egységes, jó csapatunk van

Szövetségi kapitányunk szerint a barcelonai Európa-bajnokság első csoportmérkőzése óta sokat fejlődött a magyar női vízilabda-válogatott.

BiroAttilaMTI012

“Azt gondolom, nagy vonalakban sikerült összeállnunk, egységes és jó csapatunk van, amely szoros mérkőzései közül kettőt egy góllal nyert meg, egyet pedig eggyel veszített el” – nyilatkozta csütörtökön a szakvezető, aki hozzátette, az ellenfelénél fiatalabb és rutintalanabb együttese a hollandokkal szembeni szerdai elődöntőben már nem bírta el, hogy egymást követő második mérkőzésén a riválist segíti a bíráskodás.

Bíró abban bízik, hogy a pénteki bronzmérkőzésbe nem “nyúlnak bele” kívülről, s így le tudják győzni a házigazda spanyol csapatot.

“Még a két évvel ezelőtti Eb-győztes csapat sem bírta volna el, hogy sorozatban két mérkőzésen a kétes ítéletekből mindig mi jövünk ki rosszabbul” – közölte a kapitány.

A házigazda spanyolokkal a torna nyitónapján játszott a magyar csapat, a hazaiak akkor 13-9-re diadalmaskodtak. Bíró Attila elmondta, a görögök megmutatták, hogyan lehet legyőzni őket, s az olaszok, valamint a hollandok ellen nyújtott játékkal a magyar együttesnek is lehet esélye.

“Köztudottan nekik vannak a legjobb centereik, az ő semlegesítésük lesz a legnagyobb feladat, támadásban pedig ezúttal is aláírnám a kilenc gólt” – nyilatkozta Bíró.

A magyar válogatott játékosai közül Szilágyi Dorottya arról beszélt, hogy a hollandokkal szemben elveszített elődöntőt már lezárta magában, s minden energiájával azért dolgozik, hogy éremmel térhessen haza.
“Úgy érzem, kapusposzton kicsit gyengébbek. Kulcsfontosságú még, hogy a három-négy góllövőjüket kivegyük a játékból. Ezt úgy tudjuk elérni, ha szorosan tudunk rajtuk védekezni, vagy olyan nyomást teszünk rájuk, amitől nem lesz lehetőségük lőni” – mondta Szilágyi.

A játékos kiemelte: kiváló a hangulat a csapatnál, az együttesben megvan a kellő frissesség, neki személyesen pedig egy meglepetés is segített, ugyanis Ausztráliában élő édesanyja még az olaszok elleni negyeddöntő előtt meglátogatta.
Leimeter Dóra elmondta, amikor a felkészülést elkezdték Herceg Noviban, az 5-6. helyre tették magukat, ehhez képest most a bronzéremért játszanak, és meglátása szerint még így is rengeteg tartalék van a csapatban.

A kapusból centerré lett Gyöngyössy Anikó hangsúlyozta, a bronzmérkőzés gyakorlatilag fejben dől majd el, az adott napi forma lehet a különbség a két csapat között.

A magyar női válogatott pénteken 20.30-tól játszik a házigazda spanyolokkal a bronzéremért.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek