2016 július 16.

Bíró Attila döntött – Íme, a riói olimpiai csapat

Nehéz döntést hozott Bíró Attila, végül az Európa-bajnok válogatottunk utazik az ötkarikás játékokra.
biroattilacsapat2016benu01

A BENU-Kupa tegnapi napján úgy fogalmazott oldalunkak Bíró Attila, hogy “hétvégére meglesz az utazó csapat” – Nos, jeletjük, megvan. A szakvezető nem változtatott a januári Eb-n aranyérmes válogatottján, így az Európa-bajnok 13 játékos utazik az olimpiára is.

Bíró Attila indoklása: “Nagyon megnehezítették a lányok a dolgomat, ami természetesen jó, hiszen sok jó játékosunk van, ugyanakkor közülük választani tényleg szívbemarkoló feladat volt. Ám a kapitányi munka ezzel is jár, hiába vinnék mindenkit a keretből, választanom kellett” – kezdte a szakvezető a waterpolo.hu-nak, majd így folytatta – „Néhány játékosnak össze kell még kapnia magát, nem történhet olyan, ami a spanyolok elleni meccs végén történt, 8–5-ről az utolsó negyedben ennek a csapatnak be kell húznia a meccset.”

A csapatra mozgalmas napok várnak Rió előtt, hiszen jövő héten az ausztrálokkal kétkapuznak, majd egy hivatalos mérkőzésen is összecsapnak csütörtökön Cegléden. Július 30-án pedig irány az olimpia.

A magyar női válogatott kerete a riói olimpiára:

Kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó

A női magyar program az olimpián  (csoportmérkőzések):

Augusztus 9., kedd:

09.00 Magyarország–Kína (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 11., csütörtök:

13.00 Spanyolország–Magyarország  (m. i.: 18.00)

Augusztus 13., szombat:

13.00 Magyarország–Egyesült Államok (m. i.: 18.00)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek