2016 augusztus 19.

Bíró Attila: az érem nagyon fog hiányozni mindannyiunknak

A női szövetségi kapitány értékelte a drámai körülmények után elvesztett olimpiai bronzcsatát. Bíró Attila elmondta, miben hibázott a meccsen az együttes valamint pár szóban kitért a riói szereplésre is.

BiroAttilaMTI012

Bíró Attila, az M4 Sport-nak: “Az, hogy kiénekelték a sajtot a szánkból, azért mi tettünk, hiszen a második félidőben megfordítottuk a meccset vesztett állásból, másrészt pedig a majdnem megnyert mérkőzést, több hibával tetéztük a végén. Nem kellett volna centerbe adni a labdát, el kellett volna dobni a sarokba, az a két-három másodperc, még ha kaptak is kiállítást akkor sem tudták volna belőni. De nem lehet egy emberre kihegyezni, másrészt rosszkéz oldalon lyukas volt a védelmünk.”

Nyilvánvaló, hogy olimpián a négybe jutni elég nagy fegyvertény, de az érem nagyon fog hiányozni mindannyiunknak. Nagyon sajnálom a lányokat, hogy ezt így hagyták kicsúszni a kezükből. Ez nem egy idős csapat, így tud még fejlődni és jövőre Budapesten vb van, úgyhogy azért kell javulnunk bőven, hogy jobban szerepeljünk.

EMLÉKEZETETŐ:

Magyarország-Oroszország 12–12 (3–3, 3–4, 3–1, 3–4) – ötméteresekkel 6–7
Olimpiai Uszoda, vezette: Dutilh-Dumas (holland), Gomez (olasz)

Magyarország: Kasó – Antal 2, Kisteleki H. 1, Szücs G. 1, Keszthelyi 2, Bujka 3, Garda. Cs: Gangl (kapus), Czigány 1, Takács O., Illés 2, Tóth I., Csabai. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Oroszország: Karnaukh – Glyzina 5, Prokofyeva 1, Gorbunova, Timofeeva 1, Soboleva, Ivanova. Cs: Karimova 1, Borisova, Lisunova 2, Simanovich 1, Grineva 1. Szövetségi kapitány: Alekszandr Gaidukov

Gól – emberelőnyből: 5/10, ill. 7/11Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.