2020 február 27.

Bíró Attila: akár itthon is lehet az olimpiai kvalifikációs torna

A szövetségi kapitány szerint nem szívesen adnák ki az olaszok a szervezés jogát a kezükből, de Bíró Attila akár egy magyar vagy holland helyszínre is esélyt látna.

Mint ismeretes, a FINA szerdai híre szerint a koronavírus miatt elhalasztotta a trieszti női olimpiai kvalifikációs tornát, mely március 8. és 15. között lett volna. Új helyszín és időpont még nincs, de majd lesz. Női kapitányunk a kialakult helyzetről a Digi Sport-nak nyilatkozott:

„Az biztos, hogy Triesztben nem lesz már ez a kvalifikációs torna, hivatalosan az a közlemény jött ki, hogy máskor, más időpontban és más helyszínen fogják megrendezni. Ami ugye, ha azt nézzük, hogy május végén, június elején be kell, hogy fejeződjenek a kvalifikációs versenyek, akkor elméletileg van idő a megrendezésre. Úgy gondolom, arra is van esély, hogy nem Olaszországban lesz a selejtező”

– nyilatkozta Bíró Attila a Sport24-nek, hozzátéve:

“Az elmúlt időszakban sok nemzetközi vízilabdaeseményt rendezett a szövetség az állam hathatós segítségével, úgy gondolom, hogy erre most is meglehet az esély, de szerintem az olaszok nem szívesen adják ki ezt a lehetőséget a kezükből. Nagyon nagy segítséget adhat nekik a hazai pálya, nem zárnám ki azonban, hogy akár itthon, akár Hollandiában legyen az esemény. Egy hétre rá a férfiak selejtezője Hollandiában lesz, vagy lenne, még azt sem zárnám ki, hogy egyben lebonyolítják a kettőt, de erről a hollandokat kellene megkérdezni.”

– mondta a kapitány.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek