2015 szeptember 16.

Biciklizés közben eltörte a könyökét a litván úszósztár

Ruta Meilutyte, a litvánok olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszója a múlt héten edzés közben leesett a biciklijéről és könyék törést szenvedett. A 18 esztendős úszó klasszisra az operációja után legalább négy hét kihagyás vár.

A fiatal versenyzőt Andrew Murphy, a viághírű könyök- és vállspecialista sebész operálta meg hétfőn, a plymouthi Nuffield kórházban. Meilutyte szerencséjére még utaznia sem kellett az ellátásig, hiszen az úszó tini az angliai Plymouth városában él és edz is.

rutaFotó: Twitter

“Nem fogok tétlenül ülni ebben az időszakban sem, azt tervezem, hogy kiváló állapotban leszek, amikor visszatérhetek majd a medencébe. A rövid távú teljesítményem némileg romolhat, de nem látom úgy, hogy ez hosszú távon is meglátszódna és ne lennék ugyan olyan jó, mint a sérülésem előtt. Egy remek csapat vesz körül, én pedig azon leszek, hogy keményen dolgozzak annak ellenére is, hogy egy darabig nem érintkezhetek a klóros vízzel.”

– nyilatkozta Meilutyte a swimvortex.com-nak.

Reméljük, ez a sérülés nem lesz kihatással Ruta további karrierjére, hiszen már eddig is bizonyította, hogy ott a helye a legnagyobbak között. Ő eddig az egyedüli versenyző, akinek 17 éves koráig sikerült minden címet megnyernie, nem mellesleg két világcsúcs tulajdonosa is, 50 és 100 méter mellen.

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek