2016 június 08.

BENU Kupa és csapathirdetés

A BENU és a Magyar Vízilabda Szövetség meghosszabbította együttműködését, így a nyáron BENU Kupa lesz. A sajtótájékoztatón Benedek Tibor is kihirdette a férfiválogatott bő keretét, immár a riói olimpia jegyében.

benusajttaj

BENU Kupa lesz (Fotó: vizipolo.hu)

Körülbelül egy év kezdődött a kapcsolat a BENU-val. Ennek első állomása volt a női és a férfi Magyar kupa. Most tovább fűzzük ezt a kapcsolatot. – Célzott Kemény Dénes a nyárra, mikor BENU Kupát rendeznek a Szigeten július 13. és 17. között. Így nyár közepén ötnapos lesz a felkészülési torna, az első felébe a női válogatotté lesz a főszerep, míg a második fele a férfiaké lesz. Nem kell mondani, hogy ez lesz az olimpia előtti utolsó felkészülése mind a két válogatottnak. – Reméljük, nagyon nagy lesz az érdeklődés, és azt is reméljük, hogy nem fog megszakadni a BENU-val a kapcsolat Rió után sem – fejezte be a szövetség elnöke.

Kemény munka, folyamatos fejlődés, igazi csapatmunka, a közönség színvonalas kiszolgálása, valamint a sport, a mozgás iránti szeretet – e közös értékek mentén folyik az építkező munka a BENU Gyógyszertárak és a Magyar Vízilabda Szövetség között. – vette át a szót Zlinszky János a BENU részéről.

A legizgalmasabb része, ezután jött a sajtótájékoztatónak, hiszen Benedek Tibor ismertette a férfiválogatott keretét. A kapitány aláhúzta: A nyári felkészülésnél többet fogunk itthon tartózkodni, kevesebbet leszünk külföldön. – majd a programot is ismertette. A válogatottra egy horvát egy montenegrói túra is vár. Miskolctapolcán pedig félhivatalos mérkőzést is játszik.  Ezek után a BENU Kupa következik július 15. és 17. között, majd Szerbiába utazik a csapat, ahol július 21-én játszik Dejan Szavics válogatottjával egy mérkőzést. Nehéz döntés volt. Egy két kérdésben nagyon fontos volt a bajnoki döntő és a Final Six is. Elsősorban Madaras Norbert teljesítménye, ami fontos volt. Volt egy-két olyan játékos, aki többet vagy kevesebbet tudott hozzátenni, mint vártam. Összességében jobb a kép mint egy évvel ezelőtt volt. A felkészülés első szakasza lesz a legizgalmasabb, mikor megyünk Dubrovnikba aztán Montenegróba. A csapatkiválasztás szempontjából nagyon nagy jelentősége lesz ennek a két eseménynek. – fejezte be Benedek Tibor oldalunknak, aki még nem tudta megmodani, mikor fogja megnevezni a végleges utazó keretet, de hozzátette, hogy július 22. a határidő.

A magyar válogatott bő kerete: 

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid

Mezőnyjátékosok: Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky NorbertHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek