2016 július 04.

Benedek Tibor keretet szűkített: Íme, az olimpiai csapat

Jóval a határidő előtt Benedek Tibor döntött, és kijelölte a riói olimpiára csapatát.

Belgrád, 2016. január 21. Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Montenegró - Magyarország mérkõzés szünetében 2016. január 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Férfiválogatuttunk riói kerete:

Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

Benedek Tibor így értékelt: „Természetesen nagy volt a harc a csapatba kerüléséért, ahogy korábban is mondtam, a 19-es keret minden tagjának esélye volt bekerülni a 13-ba. Úgy érzem, a most kijelölt csapat gyors, kellően ötvöződik benne a fiatalos lendület és a rutin. Lesz most egy hónapunk arra, hogy együtt készüljünk, összeszokjunk, ami azért is különösen fontos, mert nagy a korkülönbség néhány játékos között. Lesz időnk összeérni” – fogalmazott a waterpolo.hu-nak.

Hat játékos maradt ki a bő keretből. A balkezesek “harcának” a kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert esett áldozatául. Kapusposzton is történt változás az Eb-hez képest, Bisztritsányi Dávid helyett Decker Attila került vissza a csapatba. Kimaradt a keretből Bátori Bence, Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós és Tóth Márton. Utóbbi öt játékos azonban továbbra is a kerettel készül.

A csapat szombaton Miskolctapolcán játszik a brazil váálogatott ellen, majd a BENU-Kupa következik július 15-17. között. A hónap végén Belgrádban kétkapuzik a csapat a szerbekkel, majd 30-án utazik Rióba. Az első meccset augusztus 6-án játssza az együttes Szerbia ellen.

A riói olimpia csoportmérkőzései (férfiak):

Augusztus 6., szombat:
9.00 Szerbia-Magyarország (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 8., hétfő:
20.50 Magyarország-Ausztrália (m. i.: augusztus 9., 1.50)

Augusztus 10., szerda:
10.20 Görögország-Magyarország(m. i.: 15.20)

Augusztus 12., péntek:
20.50 Magyarország-Japán(m.i.: augusztus 13., 1.50)

Augusztus 14., vasárnap:
20.50 Brazília-Magyarország (m. i.: augusztus 15., 1.50)

A döntőt augusztus 20-án rendezik, 17.50-től, (magyar idő szerint 22.50-től).Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek