2014 június 07.

Benedek Tibor keretet hirdetett – Meglepetéssel, 13+1 fővel

Benedek Tibor egyelőre kijelölte a Rómába utazó 14-es keretét. Az olasz fővárosból egy ember nem utazik tovább a világligára majd. Két világbajnok nem került be a csapatba.

center 2 masodik cikk kepe

Némi meglepetésre Benedek Tibor nem a végleges 13 fős keretét hirdetette ki a Világligára, hanem egy játékossal többet visz magával Rómába – az örök városban felkészülési mérkőzést játszunk az olaszokkal – hogy csak az utolsó pillanatban döntsön a csapat dubaji keretéről.

Nem került be az együttesbe két tavalyi világbajnok, Bátori Bence és Decker Ádám. Erdélyi Balázs viszont igen, aki a hétvégi olaszok elleni barátságos mérkőzésen a csapat legeredményesebbje volt, négy találatával. Tóth Márton és Angyal Dániel még a válogatott “újoncai” ők is bizonyíthatnak, hogy érdemesek a csapatbakerülésére.

A magyar válogatott bő kerete: (Egy játékos, nem utazik majd a világligára)

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila

mezőnyjátékosok: Madaras Norbert, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Szivós Márton, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel

Benedek Tibor az mvlsz.hu-nak: “Látható a névsorból, hogy hiányzik két barcelonai világbajnok, Bátori Bence és Decker Ádám. Hat mérkőzésünk lesz Dubajban, most úgy érzem, ebben a csapatban van a legnagyobb fejlődési lehetőség. Igaz ez még akkor is, ha nem feltétlenül ők vannak a legjobb formában. Viszont a Világliga Szuperdöntőjében tovább fejlődhetnek. Abban az esetben, ha nem válnak be az elképzeléseim, még mindig lesz három hetem a változtatásra az Európa-bajnokság előtt.”

A Világliga csoportmérkőzéseink (budapesti idő szerint):

Június 16., hétfő:

12:35 Magyarország-Ausztrália

Június 17., kedd:

13:30 Magyarország-Kanada

Június 18., szerda:

12:30 Egyesült Államok-MagyarországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.