2016 június 29.

Benedek Tibor hamarosan kihirdeti olimpiai csapatát

Nem vár sokat a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, hiszen egy héten belül kijelöli 13 fős olimpiai keretét.

BenedekTibor20160629

Hamarosan keretszűkítés (Fotó: vizipolo.hu)

Sok mindenre választ kapott Benedek Tibor a horvát és a montenegrói túrán, így hamarosan kijelöli a riói olimpiára utazó keretét.

Mint ismeretes a válogatott az elmúlt héten dubrovnikba edzett a horvátokkal majd Montenegróban vett részt egy tornán, ahol 11-9-re kikapott az olimpiai címvédő horvátoktól, majd 11-9-re megverte a spanyolokat, és 11-7-re Montenegrót.

“Nem akarok sokat várni a csapathirdetéssel, elég hamar el fog jönni, egy héten belül. Beleszámít majd az egész éves teljesítmény, az együtt eltöltött három év, és az itt elvégzett munka is” – nyilatkozta a sajtó képviselőinek Benedek Tibor, hozzátéve, hogy nem igazán vannak már kérdőjelek a fejében. (az edzésen készült fotóink)

A csapat jelenleg a Margitszigeten edz, majd jövő szombaton Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik félhivatalos mérkőzést. Ezek után a felkészülés következő állomása BENU Kupa a Szigeten, melyen július 15. és 17. között a horvát, az ausztrál és a grúz csapat lesz az ellenfél.

Ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja. A hathetes felkészülés után a válogatott július 30-án indul Rióba.

Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, hogy a Volvoval kötött szponzori megállapodás értelmében a férfi válogatott 13, míg a női 3 személyautót kap a felkészülésre.

A magyar férfi válogatott bő olimpiai kerete:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid

Mezőnyjátékosok: Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky NorbertHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek