2016 augusztus 10.

Benedek Tibor: Ez a sorsunk úgy látszik, hogy ennyire nehéz és rögös úton kell előre jutnunk

A görögök elleni döntetlen után értékelt a szövetségi kapitány. Benedek Tibor hangsúlyozta: ennél rosszabb már nem lehet a helyzet.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Benedek Tibor szövetségi kapitány a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 3. fordulójában játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 10-én. A találkozó 8-8-as döntetlenre végzõdött. MTI Fotó: Illyés Tibor


MTI Fotó: Illyés Tibor

Benedek Tibor az MTI-nek:  Igazából bármilyen játékról, jóról vagy rosszról beszélünk, egyetlen dolognak van jelentősége, hogy ki nyer a végén egy góllal. Ez a meccs döntetlen lett most, ez nekünk rossz, úgyhogy nincs ezen mit túlmagyarázni”. A szakember szerint hasonlóan kiélezett meccsek várnak még az együttesre, így a játékosainak ezt kell átfordítaniuk a fejükben, hogy ezek a pillanatok az övék legyen. “Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor később tudunk meccseket nyerni. Azt gondoltam, ennél rosszabb már úgysem lehet, megkaptuk azt a pofont, amit az eddigi meccseken is, de a végén jött még egy.”

Varga Dániel “Az óriás csalódottságot az okozza, hogy győzni akartunk, mert a célunk a csoportelsőség volt, ehhez pedig a mai siker nagyon fontos lett volna. Továbbá a dramaturgia úgy hozta, hogy öt másodperccel a vége előtt kaptunk egy gólt, ami nagyon bosszantó”

EMLÉKEZTETŐ:

Görögország – Magyarország 8-8 (1-2, 1-1, 4-2, 2-3)
Gólszerzők: Vlachopoulos 3, Gounas 2, Genidouinas 2, Mourikis, illetve Hárai 3, Erdélyi 1, Zalánki 1, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Varga Dániel 1

A magyar csapat következő mérkőzése pénteken lesz 14 órától Japán ellen.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek