2016 március 09.

Benedek csapatot hirdetett – Íme, a trieszti bő keret

A férfiválogatott szövetségi kapitánya kihirdette a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára bő keretét. Benedek Tibor ezúttal bizalmat szavazott Szivós Mártonnak is…

Belgrád, 2016. január 21. Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Montenegró - Magyarország mérkõzés szünetében 2016. január 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hamarosan megkezdődik a férfiválogatott felkészülése a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára. Benedek Tibor ennek rendje és módja szerint kihirdette bő keretét. A csapatba ezúttal Szivós Márton is bekerült, azonban kikerült Gór-Nagy Miklós.

“Ez az időszak a legfontosabb a válogatott számára, az utolsó lehetőségünk az olimpiai szereplés kivívására, természetesen ez a cél. Három lehetőséget elszalasztottunk, mindenki tisztában van vele, mekkora a tét, mit kell megoldanunk. Ennek szellemében állítottam most össze ezt a keretet” – mondta a kapitány a waterpolo.hu-nak.

A csapat március 16-án találkozik először, majd Németországba utazik edzőtáborozni három napra ezek után itthon a spanyolokkal kétkapuzik a csapat. Április elején utazik az olasz városba, 3-án már kezdődik a torna, ami egy héten át, 10-ig tart. Az első négy együttes kvalifikál Rióba, így a negyeddöntő lesz a legfontosabb.

A magyar válogatott bő kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Lévai Márton (Debreceni VSE)

Mezőnyjátékosok: Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (ZF-Eger), Bátori Bence, Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

A trieszti torna csoportjai:

A csoport:
Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia

B csoport:
Olaszország, Kazahsztán, Dél-Afrika, Spanyolország, Németország, Hollandia.

A trieszti torna magyaros programja:

Április 3., vasárnap:
Franciaország–Magyarország

Április 4., hétfő:
Kanada–Magyarország

Április 5., kedd:
Magyarország–Románia

Április 6., szerda:
Oroszország–Magyarország

Április 7., csütörtök:
Magyarország–Szlovákia

Április 8., péntek:
negyeddöntő

Április 9-én az elődöntők, míg 10-én a döntőre kerül sor.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek