2017 március 27.

Békéscsabán mernek nagyot álmodni

A viharsarkiak egy fordulóval az alapszakasz vége előtt már megnyerték csoportjukat a férfi Ob I/b alapszakaszában. A klub elnöke, Borsos Pál a múltról, a jelenről és a közeljövőről is beszélt, sok apró részletet megvilágítva. 

bekescsaba201602

Jól áll a Békéscsaba (Fotó: csabapolo.hu)

A szezon elején, mikor hibátlan mérleggel – ötből öttel – állt a Békéscsaba készítettünk egy interjút Kádár Józseffel. A vezetőedző akkor úgy fogalmazott, hogy a felsőházat célozzák meg. Nos, azóta is jól szerepel a gárda.  Megnyerték az A-csoportot az alapszakaszban és már a feljutás lebeg a szemük előtt. A napokban a klub honlapjának adott részletes helyzetjelentést Borsos Pál. Az elnök az egyesület helyzetét is megvilágította.

A férfi csapatról az elnök elmondta: Felnőtt csapatunk már tavaly is a felsőházban folytatta a bajnokságot az alapszakasz után, és régen látott sikerként könyvelhettük el az ötödik helyezést a húszfős mezőnyben. A mai állás szerint erre rátettek még egy lapáttal, pedig érdemben nem változott a játékosállomány (egy játékos távozott, és egy érkezett 2016 nyarán – a szerk.). Viszont nagyon sokat jelent, hogy egyre több saját nevelésű fiatal épül be az együttesbe, ahol nagy fejlődésen mennek keresztül. Az is fontos, hogy bár játékosaink amatőrök, mégis mindig nagy kedvvel játszanak a csapatban. Persze érthető, egy jó gárdában mindenki szívesen játszik. Ugyanakkor Kádár József vezetőedzőnk keze munkáját is dicséri, hogy oda jutott a gárda, hogy akár a bajnoki címre is törhet az áprilisban kezdődő rájátszásban – mondta.

Borsos-Pal01

Borsos Pál bízik a feljutásban (Fotó: csabapolo.hu)

A jövőről így nyilatkozott Borsos Pál: Abból indulunk ki, hogy a város vezetésének, a szurkolóinknak, szimpatizánsainknak mindig is elvárása volt a folyamatos fejlődés, s hogy évről évre jobb legyen a felnőtt csapat is. Ezért is természetes, hogy a bajnokság megnyerésére törekszünk. Annak ellenére merem ezt állítani, hogy minden idők legerősebb OB I B-s bajnoksága zajlik idén. Hozzáteszem: néhány évvel ezelőtt az első osztály alsó háza nem volt olyan erős, mint most az OB I B felsőháza.

Végül az utánpótlásról érdekességeket osztotta meg a klub első embere: Az elmúlt évtizedben két csapatra való saját nevelésű játékos igazolt el klubunkból. Pedig nagyon szerettek itt vízlabdázni. Csakhogy a pólós fiatalok nagyon okos srácok, és sajnos, érettségi után más városokba, Budapestre, Szegedre, Debrecenbe költöznek, mivel Békéscsabán kicsi a választék a továbbtanulásra. Márpedig a többségük jogász, orvos, tanár, sportmenedzser szeretne lenni, illetve vált azzá, amire a megyeszékhelyen nincs lehetőség. Ami pedig a létesítményt illeti, a további fejlődés akadálya lehet a vízfelület kicsinysége. Minden korosztályban neveztünk csapatot a különböző szintű bajnokságokba, a továbblépéshez újabb gyerekeket kellene bevonni, újabb csapatokat kiállítani, amit a jelenlegi körülmények között szinte lehetetlen megoldani. Ezért aztán méltán bízunk abban, hogy előbb utóbb megépül a sokak által óhajtott vízi-sportközpont, azaz egy új uszoda – fejezte be Borsos.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek