2015 március 02.

Begyűjtötte a Barceloneta a Spanyol Kupát

A Spanyol Kupa döntőjében a Barceloneta nem ismert kegyelmet, Szirányiék a Matarót verték és emelhették magasba a trófeát tizenegyedszer…

spanyol kupa donto barceloneta01

Szirányiék a dobogó legtetején (Fotó: Quintín Garcia)

Immár a huszonkilencedik Spanyol Kupa eseményeire került sor a hétvégén. Nem a szokványos elődöntő, döntő koreográfiában bonyolították le, hiszen nyolcas finálét rendeztek.

Pénteken kezdődött minden, a nagyok számára bemelegítéssel, hiszen mind a Barceloneta, a Terrassa, a Mataró és a Barcelona nyerni tudott, igaz utóbbi ötméteresekkel verte a Real Canoe gárdáját. Szombaton aztán nem kisebb mérkőzésre került sor, mint a Barceloneta – Terrassa találkozóra, előbbi együttes vezeti a pontvadászatot és Szirányiékat már kétszer megfricskázta az idei szezonban. Harmadszorra azonban nem sikerült, hiszen két góllal visszavágtak. A másik ágon a Mataró ugyanennyivel győzött a Barcelona ellen.

A döntő mondhatni sima volt. A 2014/2015-ös idényben már kétszer is találkozott egymással a Barceloneta és a Mataró, először 14-3-ra, majd 8-6-ra győztek Szirányiék, most pedig 11-5-re. Az első negyedben még a kéksapkások vezettek, ám a nagyszünetben már nem. A vége hatgólos Barceloneta siker lett.

Spanyol Kupa, döntő:

Barceloneta – Mataro 11-5 (1-2, 3-0, 4-2, 3-1)
vezette: Ortega, David

CN Atlètic-Barceloneta: López, Szirányi, Perrone (3), Oneto (1), Español (1), Minguell, Roca (3), Echenique, Ubovic (2), Fernández, López-Escribano (1), Tahull, Linares.

CN Mataró Quadis: Diakonow, Bernabé, Roque, Corbalán, Fernández (1), Mínguez, Barbena, Bach, Marzouki (3), Estrany (1), Schnizler, Merino

Az elődöntőben:

Barceloneta – Terrassa 8 – 6 (3-2, 3-0, 1-3, 1-1)

Mataró – Barcelona 9 – 7 (3-2, 4-2, 2-1, 0-2)

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek