2015 február 26.

Bátori Bence: Még rengeteg ötletem van a gólszerzésre

Bátori Bence, az OSC válogatott játékosa vezeti a góllövőlistát, és hogy a fiatal játékos a jelen egyik leggólerősebb játékosa, azt mutatja, tavaly és tavalyelőtt is a dobogón végzett a mesterlövészek között. A vizipolo.hu erről a tudományáról faggatta.

batori01

Bár egy mérkőzéssel kevesebb lehetőség jutott neki, így is vezeti a bajnokság góllövőlistáját 46 találattal Bátori Bence. Az A-Híd OSC 23 éves támadója tagja Benedek Tibor szövetségi kapitány a világbajnokságra kijelölt bő keretének, aligha érdemtelenül. Szerda este csapatával a BVSC ellen villogott. Ezúttal egyszer lőtt a hálóba

– Először a legfrissebb élményről. Mi a véleményed a BVSC legyőzéséről?

– Kellően brusztos meccs volt, erre számítottunk – mondta el honlapunknak a játékos. – Végig kézben tartottuk, és végül magabiztos győzelmet arattunk. Több gólt kaptunk, mint szerettünk volna, de sokat is lőttünk, a tizenhat találat azért az nem olyan rossz.

– Vezeted a góllövőlistát. Tavaly a harmadik helyen végeztél a legjobb mesterlövések között, egy évvel korábban a második helyen. Mondhatni, hogy valódi gólvadász vagy.

– Ez a feladatom, ilyen szerepben érzem jól magam a medencében. Szerencsére az utóbbi években gólerősen játszom. De itt kell elmondanom, hogy arra törekszem, a védekezésben is javuljak, és hasonló örömet jelentsem számomra a hátul való játék, mint az ellenfél kapuja előtt. Egy kiblokkolt labdának ugyanolyan értéke van, mint ha a kapuba találok. Nem igazán foglalkozom azzal, pillanatnyilag éppen a hányadik helyen állok a góllövőlistán. Mondjuk a bajnokság végén az első ötben végzek a legjobb góllövők között, de a csapattal nem jutunk be a döntőbe, az óriási csalódás lenne a számomra. Ugyanakkor ha döntőbe jutunk, és én sehol sem vagyok a mesterlövészek között, akkor az nem gond.

– Van olyan gólod az idei bajnokságból, amely beleégett a retinádba?

– Nyilván a fontos gólok, a meccset eldöntőek megmaradnak. Inkább azt mondanám, hogy rengeteg ötlet van a fejemben, hogy mit szeretnék megvalósítani az ellenfél kapuja előtt. van, amit közölük már megcsináltam, van, amit még nem. Mindenesetre az edzésen nagyon sokat gyakorlom a társakkal a támadásbefejezéseket. Van még a tarsolyban meglepetés…

– Van olyan kapus, akitől tartasz?

Nincsen. A jó csapatoknak már nagyon jó kapusokkal rendelkeznek. Mi is, Bisztritsányi személyében, szerencsére. Az Egernek ott van Mitrovics, a Szolnoknak a Decker – Nagy Viktor páros. Rájuk azért külön készülünk. Megnézzük, hogy jönnek ki ötméteresnél, vagy ziccerben. Nem mondom, hogy mindig bejön, de azért lehet rá építeni.

NÉVJEGY

Bátori Bence

Születési idő, hely: Budapest, 1991. december 28

Egyesület: A-Híd OSC

Pályafutás: világbajnok (2013, Barcelona), világliga 2. (2013, Cseljabinszk), világkupa 2. (2014, Almati), 3x magyar bajnok (2011, 2013, 2014 – Eger)

batori

Fotó: OSC/Balogh Máté

A góllövőlista élmezőnye:

1. Bátori Bence (A-Híd OSC) 46 – 18 mérkőzés

2. Pásztor Mátyás (BVSC-Wáberer) 46 – 19 mérkőzés

3. Weszelovszky László (valdor Szentes) 42 – 19 mérkőzés

4. Gyárfás Tamás (VasasPlaket) 39 – 19 mérkőzés

5. Varga Dénes (Szolnoki Dózsa – Közgép) 38 – 17 mérkőzés

6. Milan Alekszics (Szolnoki Dózsa – Közgép) 37 – 19 mérkőzés

7. Szivós Márton (ZF Eger) 36 – 19 mérkőzés

8. Varga Zsolt (Tiszavirág Szeged Diapolo) 36 – 19 mérkőzés

9. Madaras Norbert (Szolnoki Dózsa – Közgép) 35 – 19 mérkőzés

10. dr. Kiss Gergely (RacioNet Honvéd) 34 – 18 mérkőzés

 

Gólok szabaddobásból:

1. Bátori Bence 23

2. Gyárfás Tamás 22

3. Bundschuh Erik (A-Híd OSC) 21

 

A góllövőlista élmezőnye – 2013

1. Alex Giorgetti (Debrecen) 75

2. Bátori Bence (ZF Eger) 69

3. dr. Molnár Tamás (A-híd Szeged) 69

 

A góllövőlista élmezőnye – 2014

1. Stefan Mitrovics (Szolnoki Dózsa – Közgép) 86

2. Létay Krisztián (BVSC) 76

3. Bátori Bence (ZF Eger) 72

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek