2014 december 29.

Barátságos mérkőzés: Olaszország a sírból hozta vissza a találkozót

Az olasz válogatott edzőtáborozással tölti az ünnepeket. A taljánok az Egyesült Államokban háromszor is megmérkőznek majd a Dejan Udovicsics vezette amerikaiakkal. Az első összecsapásra ma hajnalban került sor, ahol a negyedik negyednek köszönhetően az olaszok döntetlenre mentették a találkozót.

usa-olasz baratsagos

Az utolsó negyedben 7-3-nál kapcsoltak rá az olaszok (fotó: federnuoto.it)

Az olasz és az amerikai válogatott sem pihenéssel tölti a két ünnep közötti időszakot. Alessandro Campagna tanítványai az Egyesült Államokba utaztak, hogy edzőtáborozás keretei közt háromszor is megmérkőzzenek a házigazdákkal.

Az első összecsapás nem mondhatni, hogy szoros eredményt hozott, bár a vége mégis 10-10 lett. A találkozón végig az USA vezetett. Az utolsó negyed előtt már 7-3-ra is, innen sikerült döntetlenre mentenie a találkozót az olasz válogatottnak, tizenkét másodperccel a vége előtt Luongo találatával lett döntetlen a mérkőzés.

A két csapat december 30-án és január 2-án is összecsap.

Barátságos mérkőzés:

USA – Olaszország 10 – 10 (2-1, 2-0, 3-2, 3-7)
Gólszerzők: J. Mann 3, B. Bonanni 3, A. Bowen 2, T. Azevedo 1, J. Smith 1 illetve  S. Luongo 5, L. Bruni 2, N. Presciutti 1, F. Di Fulvio 1, F. Baraldi 1

A teljes mérkőzés:

Az olasz válogatott kerete az amerikai túrán:

Fabio Baraldi, Alessandro Velotto (CC Napoli), Vincenzo Dolce, Vincenzo Renzuto Iodice (CN Posillipo), Francesco Coppoli (RN Florentia) Nicholas Presciutti, Lorenzo Bruni, Marco Del Lungo, Alessandro Nora (AN Brescia), Giacomo Bini (Bpm Sport Management), Tommaso Busilacchi (Como Nuoto) Stefano Luongo (Carpisa Yamamay Acquachiara), Francesco Di Fulvio, Andrea Fondelli, Matteo Aicardi (Pro Recco), Lorenzo Vespa (SS Lazio).

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek