2014 május 30.

Bajnokok Ligája: Vargáékat megállította a Barceloneta – Szirányiék holnap a Kragujeváccal döntőznek

Mára is jutott meglepetés bőven a Bajnokok Ligájában. Az ötödik helyet a Brescia szerezte meg, miután legyőzték a Madarassal felálló Reccót. Az elődöntőben pedig a Kragujevác bedarált a Partizánt, míg a Barceloneta a Varga-testvérekkel felálló Rijekán lépett túl.

2014 BL masodiknap

Bajnokok Ligája, Final Six, második nap:  (A mai nap történései)

Olasz-olasz derby – Madarasékat a Brescia is legyőzte

Két igen csalódott csapat játszotta a mai első találkozót a BL-ben az ötödik helyért. A Reccót tegnap a Partizán, míg a Bresciát a Kragujevác ütötte ki az elődöntőből. A mérkőzés első negyedében a találkozó azt hozta, amit várni lehetett, szoros eredményt. Az első negyedben a Brescia egyszer, míg Madarasék is egyszer vezettek, bár az eredményjelző az etap végén 2-2-es eredményt mutatott. A második negyedben a Recco lehengerlő volt, előbb Jokovics, majd Figloli, a végén pedig Ivovics zörgette meg a hálót, így 5-2-es előnnyel fordulhattak Madarasék.

A harmadik nyolc percben megfordult a mérkőzés, Napolitano és Giorgi vezérletével, a Brescia fordított és már náluk volt az előny, 7-8 állt az eredményjelzőn ekkor. Az utolsó negyedben a Reccokiegyenlített, kétszer is, azonban bő egy perccel a vége előtt jött Rizzo, aki nem hiábozott. A vége előtt volt még lehetősége a Reccónak, ám a bresciai kemény védekezésnek köszönhetően megőrizte a csapat az egygólos kölönbséget. Madarasék így biztos, hogy nem fogják szívükbe zárni a hétvégét, hiszen a hatodik helyen végeztek.

Bajnokok Ligája, 5. helyért:

Recco – Brescia 9 – 10 (2-2, 3-0, 2-6, 2-2)
Gólszerzők: Figloli 3, Ivovic 3, Giorgetti 1, Aicardi 1, Jokovic 1 illetve Napolitano 3, Giorgi 2, Rizzo 2, Molina 1, Crousillant 1, Valentino 1

Véget ért a belgrádi-álom – A Kragujevác jutott a fináléba

Az első elődöntő kérdése az volt, hogy a Partizánnak van-e a tarsolyában még puskapor vagy az összeesett előtte tegnap. A mérkőzésen, ahogy azt várni lehetett végig vezetett a Kragujevác, az első negyedben csak eggyel, de a fordulásra már ezt növelte kettőre. A harmadik nyolc percben összeesett a Partizán kettőt is vágtak Zlokovicsék, – az etapban még leszakadt az ég is Barcelonában, dézsából ömlött a víz a Bernat Picornell uszodában – a záróakkordra a két csapat közti különbség már négy is volt. Az utolsó nyolc percben még közétettek egyet Filipovicsék, aki két emberről lőtt egy bombát a kapuba ezzel is kialakítva a 9-4-es végeredményt. A holnapi finálé egyik résztvevője – a BL-ben eddig még pontot sem vesztő – Kragujevác lett.

Bajnokok Ligája, első elődöntő:

VK Partizan – VK Radnicki 4-9 (1-2, 2-3, 0-2, 1-2)
Gólszerzők: Mandic 2, Vico 1, Dedovic 1 illetve Zlokovic 4, Vuksanovic 1, Ciric 1, Basara 1, Filipovic 1, Markovic 1

Vargáékat megállított a Barceloneta

A nap második elődöntőjében volt ám magyaros érdekeltség, hiszen a a házigazda Barceloneta Szirányival, míg a Rijeka a Varga-testvérekkel állt fel.

A találkozón korán kétgólos előnyre tett szert a Rijeka. Alig telt el két perc a találkozóból Muslim és Radu góljaival már kettővel ment a horvát csapat. Nos a Barceloneta ezt a negyed hajrájára ledolgozta. Az utolsó szó azonban a “vendégeké” volt, a tanárian megjátszott kettős fórt végül Buljubasic értékesített, így 3-2 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben Szirányi villant, okos labdát kapott centerbe és a kapus mozgásával ellentétesen tette be a labdát a kapuba. Itt még nem volt vége a Barceloneta góljainak, Roca találatával már vezettek is, sőt a Rijeka hibázott egy ötöst és ez később megbosszulta magát, mikor Ubovic megúszásból már kettőre növelte a katalán fórt. A hajrára Felipe Perrone rázta meg magát és egy előnyt értékesített, így már három gól volt Szirányiék előnye. A nagyszünet előtt jött a hidegzuhany a Rijeka számára Espanol is betalált, így 7-3 volt az állás a forduláskor.

A harmadik negyedben előbb Dumi majd Dani is betalált, közte egy Espanol gól, majd jött Garcia és így már csak kettő volt a Barceloneta előnye. Minguell azonban pár másodperccel a vége előtt ismét háromra növelte a katalán előnyt, így 9-6 volt az állás az utolsó negyed előtt. A zárónyolcpercben Garcia és Dumi ismét villant, így már 9-8 volt az állás, Espanol azonban ismét kettőre hízlalta a barcelonai-előnyt a negyed közepére. A hátralevő négy percben itt is, ott is kaptak fórt a csapatok, azonban élni velük nem sikerült, így Vargáék végül 10-8-ra kikaptak és holnap a bronzéremért játszhatnak a Partizánnal.

Bajnokok Ligája, második elődöntő:

Barceloneta – Primorje Rijeka 10 – 8 (2-3, 5-0, 2-3, 1-2)
Gólszerzők: Espanol 3, Ubovic 2, Echenique 1, Roca 1, Minguell 1, Perrone 1, Szirányi 1 illetve Varga Dénes 2, Garcia 2, Radu 1, Buljubasic 1, Muslim 1, Varga Dániel 1

A holnapi program:

18.30: Partizán Belgrád – Primorje Rijeka – harmadik helyért
20.00: Radnicki Kragujevác – Barceloenta  – döntő

Fotó: Marcel ter BlasHozzászólás jelenleg nem lehetséges.