2015 március 04.

Bajnokok Ligája: Varga Dénes és Mitrovics parádézott, biztos szolnoki győzelem

A Szolnoki Dózsa a török Galatasaray otthonában nyert egy sok gólt hozó mérkőzésen a Bajnokok Ligája 6. fordulójában. A mérkőzésen Varga Dénes és Sztefan Mitrovics is megszórta magát, és a szolnoki csapathoz hasonlóan remek teljesítményt nyújtott.varga denes

Varga Dénes ismét világklasszis teljesítményt nyújtott (Fotó: Szolnok/Facebook)

Beharangozónkban is megírtuk, hogy az ujjsérüléssel bajlódó Kis Gábor nélkül volt kénytelen kiállni a Szolnok a Galatasaray otthonában, Kist Tóth Márton helyettesíthette elsősorban. Három hete, az 5. fordulóban már megmérkőzött egymással a két csapat, fordított szereposztásban, akkor a törökök sokáig jól állták a sarat. A Szolnok a második helyen állt a meccs előtt a csoportjában, egy esetleges újabb három ponttal nagyon közel kerülhetett volna a Final Sixbe jutáshoz.

A 20. forduló legjobb játékosának választott Sztefan Mitrovics blokkon megpattanó lövésével szerezte meg a vezetést a Szolnok, méghozzá meglehetősen hamar, az első támadásból. Aztán rögtön labdát lopott a magyar listavezető, jól indult tehát a mérkőzés. Nikics egyenlített, behúzta a labdát közelről a kapuba, de aztán beindult a Szolnok. Tóth harcolt ki ötméteres, Varga Dénes belőtte, aztán megúszásból is eredményes volt, majd a sorminta végén újra Mitrovics volt eredményes (1-4). Nikics góljára Varga Dénes válaszolt, a világklasszis játékos egy negyed alatt háromszor volt eredményes!

Varga Dénes egészen elképesztő formát nyújtott: 11 perc alatt már az ötödik gólját lőtte, szebbnél-szebbeket! A második negyed 3. percében középről, kapásból lőtt Scsepanovics hálójába. A nyolcadik vendéggólt Mitrovics lőtte, beúszott középre, és a kapu bal oldalába húzta a kapott labdát. Hogy ne csak a Dumi-Mitrovics páros legyen eredményes, a Szolnok 9. gólját Varga Dániel szerezte, emberelőnyben. Hullottak a gólok, ami nem volt meglepő, a csoportban messze a Szolnok a leggólerősebb csapat, meccsen átlagban is sok gól esik. Janovics ötméteresből harmadik gólját érte el, igyekezett tapadni a házigazda, de a nagyszünet előtti pillanatokban még Madaras is betalált, így 10-6-os szolnoki előnnyel fordulhattak a csapatok.

varga

A folytatásban sem sokat változott a kép: sok kiállítás, gólok itt is, és ott is, de a Szolnok kézben tartott a mérkőzést. Tóth Márton csodás találatot szerzett, a víz alól, két törökkel a nyakán is megszerezte a labdát, és a török kapus feje felett a hálóba pöckölte, ezt követően azonban két hazai gól jött. Cseh Sándor a biztonság kedvéért időt kért, amire jött a negyedik Mitrovics-gól, a szokásos módon: a szerb világbajnok az egekbe emelkedett ki a vízből, és nagy lövést zúdított a hálóba. A hajrá előtt 12-9-re vezetett a Szolnok.

A Galatasaray egyre kevésbé bírta az iramot, a negyedik negyedben megint könnyű gólokat lőtt a Szolnok – könnyű és zseniális gólokat. Mitrovics ötödször is beköszönt, majd Varga Dániel hatalmas távoli bombával intette csendre a török szurkolókat, majd Tóth Márton kapott okos bejátszást a kapu elé, és lőtt megsüvegelendő gólt. A vége már csak gyakorlás volt, sima szolnoki győzelem Törökországban.

galatasaray

Bajnokok Ligája, 6. forduló

Galatasaray (török) – Szolnoki Dózsa-Közgép 12-17 (2-5, 4-5, 3-2, 3-5)

Isztambul, Engin Bora-uszoda, 300 néző

Vezette:  Abramovics (montenegrói), Teixido (spanyol)

Galatasaray: Scsepanovics – Simsek 1, M. Janovics 3, Destici, Kljajevics, Gulenc, Nikics 3, Paskovics 1, Vukcsevics 1, Mih. Korolja, Biyik, Akszentijevics 1

Vezetőedző: Zsarko Petrovics

Szolnok: Decker A.,– Gocics, Madaras 1, Vámos, Jansik, Mezei, Alekszics 1, Tóth 2, Varga Dániel 3, Varga Dénes 5, Hangay, Sz. Mitrovics 5

Vezetőedző: Cseh Sándor

 

További mérkőzések:

Partizan Belgrád (szerb) – Wasserfreunde Spandau Berlin (német) 8-6 (2-2, 2-1, 3-0, 1-3)

Jug CO Dubrovnik – Primorje Rijeka 9-6 (2-3, 2-0, 3-1, 2-2)

A tabella állása:

1. Szolnoki Dózsa 6 – 15 pont
2. Jug Dubrovnik 6 – 15 pont
3. Primorje Rijeka 6 – 12 pont
4. Partizan Belgrád 6 – 6 pont
5. Galatasaray Isztambul 6 – 3 pont
6. Wasserfreunde Spandau Berlin 6 – 3 pont

 

Gy. Zs.

 

 

 

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek