2015 január 29.

Bajnokok Ligája: “Többször leszúrhattuk volna a bikát” – egri vélemények 2. rész

A ZF Eger 10-9-re legyőzte a görög Olympiakoszt a Bajnokok Ligájában. Bárány Attila elnök, Braniszlav Mitrovics kapus és Szivós Márton a vizipolo.hu-nak a találkozóról.

DSCN9699

A csapategység jutalma három pont (Fotó: Vizipolo.hu)

Ahogy azt tudósításunkban olvasható, az Eger sikerével fellépett a csoportban a második helyre, amely a végelszámolásnál továbbjutást jelentene. Ez a tény pontosan jelzi, milyen fontos volt a győzelem a görögök ellen.

Bárány Attila,a ZF Eger ügyvezető elnöke: – Fontos három pontot szereztünk. A végén már többször is leszúrhattuk volna a bikát, így kicsit izgalmas lett a vége. Dicséri az ellenfelet, hogy nem esett szét, folyamatosan ott lihegett a nyakunkon. Aligha van okunk a búslakodásra, mindenki láthatta, hogy végig uraltuk a mérkőzést, és ma az Eger sokkal jobb volt, mint az ellenfele. Kemény sorozat áll mögöttünk, és nehéz meccseink jönnek, de egy ilyen csapatnak, mint az Eger, erre van szüksége, az ilyen találkozókon tud fejlődni.

Braniszlav Mitrovics: A találkozó megmutatta, hogy az Olympiakosz nagyon jó csapat, remek állapotban van, és hogy nekünk is van még mit tenni. Ha végig tudtuk volna tartani a saját tempónkat, akkor három-négy góllal győzünk, márpedig az lett volna a realitás. Ennyi különbség ugyanis van a két csapat között. Elfáradtunk. Ezúttal is jól védekeztünk. A Bajnokok Ligájában tipikusnak mondható, hogy sok kiállítást ítélnek a bírók, ma is inkább csak akkor kaptunk gólt, amikor kevesebben voltunk a vízben, mint az ellenfélnél. Nehéz sorozat előtt állunk, nem pihenhetünk. Néztem a naptárat, áprilisig minden héten kétszer kell vízbe szállni, bajnokin vagy válogatott meccsen. Nem érünk rá a múlton gondolkodni, már előre nézünk.

Szivós Márton: – Úgy gondolom, hogy az első pillanattól kézben tartottuk a meccset. Nagyon jó csapat ellen szálltunk vízbe, amely kíméletlenül kihasználta a hibáinkat. Most is kaptunk elkerülhető gólokat, de szerintem nem volt gond a védekezésünkkel.

Emlékeztető:

LEN férfi vízilabda Bajnokok Ligája

4. forduló (január 28)

A-csoport:

ZF Eger – Olympiakosz Pireusz (görög) 10-9 (4-3, 3-2, 3-2, 0-2)

Eger, Bitskey Aladár-uszoda, 1500 néző

Vezette: Gomez  (olasz), Putnikovics (szerb)

Eger: B. Mitrovics – Csucskovics 1, Hosnyánszky 3, Csuk, Szivós, Vapenszki 1, Hárai 1. Csere: Erdélyi 1, Bedő 2, Lőrincz, Biros 1.

Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Pireusz: Deligiannisz – Milonakisz 1, Delakasz, Funtulisz 5, Ntoszkasz, Murikisz 1, Mallarach-Guel 1. Csere: Vlahopulosz, Radjen, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunasz 1, Galanidisz.

Vezetőedző: Teodorosz Vlahosz

Gól/emberelőny: 5/9 ill 5/9

Gól/büntető: 1/1 ill. 1/1

Kipontozódott: Delakasz (26. p)

Gy. Zs.

Kapcsolódó cikkek