2015 március 25.

Bajnokok Ligája: Szoros meccsen kapott ki az Eger az Olympiakosztól

Kétgólos vereséget szenvedett az Eger Görögországban. A hevesi csapatnak a második negyedben semmi nem jött össze, ezt pedig a görög együttes kihasználta…

Eger02 2014-2015

Nagy meccsre számított mindkét tréner a találkozót megelőzően, hiszen az Eger egy esetleges győzelemmel a BL főtábla küszöbére került volna, a görög együttes három ponttal pedig életben tarthatta volna a továbbjutási esélyeit. Theodoros Vlachos, az Olympiakosz vezetőedzője, mint kifejtette a LEN-nek az utolsó szalmaszálba kapszkodnának: „Az utolsó esélyük ez a meccs, ha oda akarunk érni a Final Six-be. Megpróbáljuk megnehezítwni az Eger dolgát és nekik menni, nekünk csak a győzelem az elfogadható.” Dabrowski Norbert, az Eger edzője mindenre felkészült: „Az Olympiakosz-nak nagyon fontos ez a mérkőzés, hiszen az előző két mérkőzésen nem szerzett pontot, számukra ez z utolsó esély. Szoros, kiélezett meccsre számítok.”

Az Olympiakoszban ráadásul a fél, ha nem az egész görög válogatott játszik, és a vezetőedzőjük is a hellén kapitány. Félelmetes volt a hangulat már a mérkőzés előtt, hiszen a hazaiak B-közepe is jelen volt a találkozón.

Jól kezdődött a találkozó, Hosnyánszky távolról kacsáztatta be a labdát, egyenlíteniük pedig a görögöknek a negyed közepén sikerült csak, ekkor Mylonakisz használt ki egy fórt. Hosi azonban megint vezetéshez juttatta a hevesi együttest, de Pontikeas kialakította a 2-2-es első negyed utáni eredményt. A második nyolc percben állva hagyta az Olympiakosz az Egert. Mallarach duplázott, majd Delakas és Mourikis találataira a másik oldalon csak Csuk tudott válaszolni. Ebben a negyedben a támadása és a lövőszázaléka az Egernek gyenge volt, még a túloldalon akciótalálatot is szereztek a hazaiak.

A fordulós után Csuk faragott a hátrányból, majd az Egernek több lehetősége is volt a mínusz egyre, de gólra váltani ezeket nem sikerült, az Olympiakosz pedig megtorpant, hiszen nem tudták növelni előnyüket a nyolc percben, pedig nekik is adódtak helyzeteik, így 6-4-re mentek az utolsó nyolc perc előtt. A záróakkordban egy szerencsés Szívós góllal már 6-5 volt az állás, majd a másik oldalon Mourikis visszaállította a közte kettőt. Hosi már a harmadik gólját lőtte, és visszahozta az egri reményeket. Az utolsó másodpercekben egy kérdéses görög találattal végleg eldőlt a mérkőzés, így 8-6-ra győzött az Olympiakosz és ők is küzdhetnek a Final Six-be kerülésért.

Az Egernek még három meccse van, kettőt hazai pályán, még egyet idegenben játszik.

 

Bajnokok Ligája, 7. forduló:

A csoport:

Olympiakosz-ZF-Eger 8 – 6 (2-2, 4-1, 0-1, 2-2)

Gólszerzők: Mallarach 2, Mourikis 2, Mylonakis 1,  Delakas 1, Kolomvos 1, Pontikeas 1,  illetve Hosnyánszky 3, Csuk 2, Szivós 1
Dabrowski Norbert, a mérkőzés után: Inkább azt mondom, hogy a második negyedben könnyű negyedet adtunk az Olympiakosznak. Végig reménykedtem benne, hogy legalább a pontszerzés meglesz. Ezzel a vereséggel még van előnyünk, de hogy maradjon is a Bresciát is le kelll győzni azai pályán.

További mérkőzések:

Radnicski Kragujevác-Brescia

20:30 Pro Recco-Barceloneta

A csoport állása:

1. Pro Recco 18 pont
2. ZF-Eger 10 pont
3. Barceloneta 8 pont
4. Olympiakosz 7 pont
5. Radnicski 6 pont
6. Brescia 5 pont

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek