2015 január 15.

Bajnokok Ligája: szolnoki sikersztori, egri bravúr

Csodás magyar szereplés a legrangosabb európai kupában, szerdán mindkét magyar csapat győzött. Szolnoki és egri reakciók.

DSC_2773_ZF-Eger-Szeged

Akár azt is írhatjuk, történelmi a magyar férfi vízilabdacsapatok szereplése a Bajnokok Ligájában.  A 3. forduló zömét (egy meccs maradt csütörtök estére) megrendezték szerdán, az Eger először nyert fennállása során idegenben a legrangosabb nemzetközi kupában, míg a Szolnok háromból hármat nyerve vezeti a csoportját.

Az egriek  az első két fordulóban a kontinens legjobbjaival találkoztak, idegenben ikszeltek (7-7) a címvédő Barcelonetával, majd hazai pályán vereség (12-4) a hétszeres első olasz Pro Reccótól. Ezek után újabb nagy vetélytárs következett, a Brescia, amely tavaly a Final Sixben szerepelt – ráadásul idegenben. A vége mégis sima egri siker, 7-3.

“Azt gondoltam, hogy szoros lesz a végjáték, de azért nem vagyok boldogtalan, hogy nem így lett – nyilatkozta a klub honlapjának Dabrowski Norbert edző a fontos bresciai diadal után. – A védekezésünk eddig is jól ment, de talán a szezonban most volt a legerősebb. Nem engedtük, hogy a Brescia használja az erősségét, a negyedek elteltével pedig Braniszlav Mitrovics tönkretette a lövőiket. A Recco elleni fejlövés után fontos volt, hogy ilyen eredményt tudjunk elérni Olaszországban.”

A szolnokiak lendületben maradtak, két győzelem után gond nélkül intézték el a szerb vízilabda egyik zászlóvivőjét, a 2011-es BL-győztest, az idénre alaposan megfiatalodott Partizan Beogradot (12-7). Három meccs, három győzelem, ilyen kezdésről álmodott? – szegeztük neki Cseh Sándor vezetőedzőnek.

“Ha arra irányul a kérdés, ahogy nyáron álltunk, akkor azt mondom, hogy jobban állunk a csapatépítésben, de ha az a kérdés, mit vártam a Bajnokok Ligájában, akkor azt mondom, pontosan ezt: három győzelmet – mondta el a szolnoki sikerkovács a vizipolo.hu-nak. – A Spandau elleni győzelem és a Partizan megverése kötelező volt, az egyetlen derbi az első meccsünk, a Rijeka elleni volt, amely kapcsán természetesen megint csak győzelemmel számoltam.”

Néhány nappal korábban, a bajnokságban a szolnokiak méretes zakót szabtak a Ferencvárosra, és sokáig úgy nézett ki a szerbek sem ússzák meg könnyen. De a harmadik negyed elején egy gólra visszazárkóztak. A Szolnok, akárcsak korábban a Rijeka ellen, újra csak nagy előnyt engedett ki a kezéből. Tendencia?

“Nem, semmiképpen sem – reagált honlapunknak Cseh Sándor. – A karácsonyi szünetben volt időm mérkőzéseket nézni, elemezgetni, figyeltem a teljesítményünket. Nincs gond, szinte törvényszerű, hogy egy csapat a nagy előny birtokában kissé kienged. Márpedig ezek a harmadik negyed elején történt visszaesések mindig három-négy-öt gólos előnyünk birtokában történtek. Kicsit jobban kell figyelnünk, ennyi.”

Bár messze még a vége, a csoportkörben még hét meccsen kell túlesnie mindkét magyar csapatnak, most úgy tűnik, a szolnokiak különösebb nehézség nélkül elérhetik az első három hely valamelyikét, és vele együtt a Final Sixet. Az egrieknek nagyon kellett a bresciai bravúr, mert csoportjuk nagyon szoros. A címvédő, és a rendező jogán már Final Six résztvevő Barceloneta ugyanis, úgy tűnik, lazábbra veszi a figurát, egyelőre utolsó a csoportban, és adogatja a pontokat vetélytársainak. Tegnap a Kragujevác legyőzte, így már nem pont nélkül áll. Az egriek harmadikok, nem dőlt még el semmi.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 3. forduló:

Brescia  – ZF-Eger 3-7 (1-1, 1-2, 0-3, 1-1)

Szolnoki Dózsa – Partizan Raiffeisen Belgrád 12-7 (3-1, 2-2,3-2, 4-2)

További eredmények:

Radnicski Kragujevác – Barceloneta  12 – 7 (2-2, 4-4, 3-1, 3-0)

Primorje Rijeka – Spandau Berlin 11 – 5 (4-1, 4-1, 1-1, 2-2)

Jug Dubrovnik – Galatasaray Istanbul 11 – 5 (4-1, 2-0, 2-2, 3-2)

Később:

19.00: Pro Recco (olasz) – Olympiakosz Pireusz (görög)

A-csoport:

1. Pro Recco 2 – 6 pont
2. Olympiakosz Pireusz 2 – 4 pont
3. ZF-Eger 3 – 4 pont
4. Radnicski Kragujevác 3 – 3 pont
5. Brescia 3 – 2 pont
6. Atletic-Barceloneta 3 – 2 pont

B-csoport

1. Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3 – 9 pont
2. Jug Dubrovnik 3 – 9 pont
3. Primorje Rijeka 3 – 6 pont
4. Partizan Belgrád 2 – 0 pont
5. Galatasaray Istanbul 2 – 0 pont
6. Spandau Berlin 3 – 0 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek