2014 május 31.

Bajnokok Ligája: Szirányi Balázs és a Barceloneta Európa tetején

A Bajnokok Ligája döntőjében a Barceloneta egy góllal legyőzte a Kragujevác csapatát, így nem kis meglepetésre Szirányi Balázzsal a katalán csapat ünnepelhetett a legrangosabb európai kupaporondon a végén.

2014 barceloneta BL gyoztes02
A hétvége és az egész BL meglepetéseként a Barceloneta nyerte a legrangosabb európai kupát.

A sorozat főtábláján az ‘egri-csoportban’ lettek a harmadikok így duplán kivívták a Final Six-be kerülést, hiszen házigazdaként is a legjobb hatban volt már a helyük. Csütörtökön a Bresciát, tegnap az elődöntőben pedig a Rijekát verték meg. A fináléban pedig a Kragujevácnál voltak jobbak, annál a szerb csapatnál, amely a sorozatban most kapott ki először.

A mérkőzés első negyedében Zlokovic duplájával még a szerb együttes vezetett 2-0-ra, ezt a nyolc percben végül egyre dolgozta a Barceloneta, Echenique volt eredményes. A nagyszünetre egyenlőt mutatott az eredményjelző, Perrone egalizált pár másodperccel a nagyszünet vége előtt.

A harmadik negyedben átvette a Barceloneta az irányítást, olyannyira, hogy két góllal is elhúztak a Kragujeváctól. Az utolsó negyedben Filipovic még egyre csökkentette a szerb csapat hátrányát, azonban Szirányi visszaállított a közte kettőt. A hajrá előtt ismét jött Filipovic, de ez volt a mérkőzés utolsó gólja, hiszen a hátralevő időben már nem esett gólt, így a Barceloneta és Szirányi emelhette magasba a trófeát a végén.

Bajnokok Ligája, Döntő:

Radnicki Kragujevác – Barceloneta 6-7 (2-1, 1-2, 1-3, 2-1)
Gólszerzők: F. Filipovic 2, Zlokovic 2, Basara 1, Buric 1 illetve  Espanol 2, Szirányi 1, Munarriz 1, Perrone 1, Echenique 1, Ubovic 1

Fotó: Marcel ter BlasHozzászólás jelenleg nem lehetséges.