2015 január 14.

Bajnokok Ligája: Parádés védekezés, eredményes támadójáték – Megvan az első egri győzelem

A Bajnokok Ligája főtáblájának harmadik körében az Eger fontos győzelmet ért el idegenben a Brescia ellen. Jól védekezett és támadott a magyar csapat, így továbbra is versenyben van a Final Sixbe kerülésért.

2014_11_14_vasas_eger43

Több, mint egy év után ismét nyert az Eger a BL-ben!

 

Két kör után mind az Eger, mind pedig a Brescia még nem győzött, így nagy kérdés volt, vajon ma begyűjti-e valamelyik együttes a három egységet. A hevesieknél ismét volt egy hiányzó, hiszen Zalánki Gergő orrcsonttörést szenvedett. Dabrowski Norbert mindezek ellenére bizakodó, de Szivós Márton is pontot / pontokat remélt. Az optimista edzőhöz és játékosához csatlakozott Biros Péter is, aki igyekszik minél-előbb utolérni régi klasszis formáját.

A mérkőzés első pár percében nem esett gól, jól védekezett az egri csapat, sikerült távol tartaniuk a bresciaiakat a kapujuktól, majd Rizzo a negyed közepe táján vezetést szerzett a hazaiaknak. A hajrában jött a válasz, Erdélyi labdáját, Angyal pofozta be a kapuba. A továbbiakban nem esett gól, így egy gólszegény nyolc percet láthattak a nézők.

A második negyedben, védekezésben Mitrovics parádézott, még támadásban Vapenski középről két lóba után kilőtte a balfelsőt, ezek után  Hárai csavarta be a kapuba a labdát, így már 3-1 volt az Egernek. A Brescia nem adta fel, Rizzo lőtt egy hatalmas gól, majd többször is támadhatott az olasz gárda az egyenlítésért, de 3-2-re az Eger vezetett a nagyszünetben.

OSC_Eger_OBI_64

Mitrovics (jobb oldalon) parádézott a kapuban

A fordulás után Milos Csuk átvette a főszerepet. Előbb egy előnyt váltott könyörtelenül gólra, majd rövid időn belül a másodikját lőtte, így 5-2 volt az Egernek a hajrá előtt. A Brescia pedig helyzeteket és előnyöket hagyott ki. A hevesiek az utolsó percekben még egy fórt értékesítettek, ismét Angyalra játszották ki, aki bevágta, így 6-2 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó negyedben már teljesen tanácstalan volt az olasz gárda, ráadásul Mitrovics továbbra is lehúzta a redőnyt. Biros pedig egy megúszásból bevágta a maga találatát, így háromszoros olimpiai bajnokunk góllal tért vissza a legrangosabb európai kupaporondra. Molina révén még kozmetikáztak az eredményen az olaszok, így a vége 7-3-as egri siker lett, így feljött a csapat a harmadik helyre az A csoport tabelláján. Az Egernek ez volt az első győzelme idegenben a BL történetében, még a legutóbbi tavaly január 8-án történt, akkor az Olympiakosszal szemben.

Ami a másik magyar csapatot illeti, a Szolnok hazai pályán győzött a Partizán ellen, így továbbra is vezeti a csoportját.

Bajnokok Ligája, harmadik forduló:

Brescia  – ZF-Eger 3-7 (1-1, 1-2, 0-3, 1-1)
Gólszerzők: Molina 2, Rizzo 1 illetve Csuk 2, Angyal 2 , Biros 1, Vapenski 1, Hárai 1 ,

További eredmények:

VK Radnicki Kragujevác – Barceloneta  12 – 7 (2-2, 4-4, 3-1, 3-0)

Primorje Rijeka – Spandau Berlin 11 – 5 (4-1, 4-1, 1-1, 2-2)

Jug CO Dubrovnik – Galatasaray Istanbul 11 – 5 (4-1, 2-0, 2-2, 3-2)

Szolnoki VSK – Partizan Raiffeisen Belgrád 12 – 7 (3-1, 2-2,3-2, 4-2)

Holnap játszák:

19.00: Pro Recco – Olympiacos Piraeus

A csoport:

1. Pro Recco 2 – 6 pont
2. Olympiacos Piraeus 2 – 4 pont
3. ZF-Eger 3 – 4 pont
4. VK Radnicki Kon Tiki Kragujevác 3 – 3 pont
5. A.N. Brescia 3 – 2 pont
6. C.N. Atletic-Barceloneta 3 – 2 pont

B csoport

1. Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 3 – 9 pont
2. Jug CO Dubrovnik 3 – 9 pont
3. Primorje EB Rijeka 3 – 6 pont
4. Partizan Raiffeisen Belgrád 2 – 0 pont
5. Galatasaray Istanbul 2 – 0 pont
6. Wasserfreunde Spandau Berlin 3 – 0 pont

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek