2015 március 25.

Bajnokok Ligája: Olympiakosz – Eger és Szolnok – Jug a program

A kupa 7. fordulójában mindkét magyar csapatra éles meccs vár. A szolnokiak visszavágnának, míg az egrieknek idegenben kell győzniük.eger-szolnok

Mindkét, a férfi vízilabdázók Bajnokok Ligájában szereplő csapatunk nagyon fontos mérkőzés előtt áll. Az Eger az Olympiakosz otthonában vizitál, a Szolnok pedig a Jug Dubrovnikot fogadja a Tiszaligeten. Az Eger a továbbjutást jelentő második helyért küzd a csoportban, míg a Szolnok a csoportelsőségért hajt. A hevesiek csoportjában az eddig hatból hatot nyerő Pro Recco vélhetően az élen végez, a második helyért nyernie kell az Egernek.

Annak az Egernek, amelyről köztudott, idegenben rosszabbul teljesít a legrangosabb nemzetközi kupában, mint otthon, ráadásul elég rossz főpróbát produkált a bajnokságban, hiszen szombaton kikapott a Szegedtől – az OSC és a Szolnok után egy harmadik csapattól is. Mentsége lehet Dabrowski Norbert címvédő együttesének, hogy az edző egész héten csak hat emberrel tudott együtt gyakorolni – Biros, Szivós, Csuk, Vapenszki, Bedő, Csoma, a többiek ilyen-olyan válogatottakban, a felnőtteknél, junioroknál, más nemzetekben csapatiban szerepeltek. Csucskovics pedig könnyebb sérüléssel bajlódott. Hazai pályán, nagy csatában, egyetlen góllal sikerült megverni a görögöket, ezzel pedig megtörni a lendületüket, azóta ugyanis többször kikaptak, és a csoport végére csúsztak. (Érdekesség, hogy a csoportban Recco – Barceloneta presztízsmeccset rendeznek!)

A szolnokiak könnyebb helyzetben vannak. Továbbjutásuk a csoportból . itt hárman lépnek tovább – szinte biztos, az első helyért megy a harc. Eddig egyetlen vereségüket a Jug otthonában szenvedték el Cseh Sándor fiai, itt a lehetőség a visszavágásra.

Az egriek találkozóját szerdán 17.55-től a DigiSport1-en, a szolnokiak meccsét 18.45-től a Sport2-ön kísérhetjük figyelemmel.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 7. forduló

A-csoport:

18.00 Radnicski Kragujevác (szerb) – AN Brescia (olasz)

18.00 Olympiakosz Pireusz (görög) – ZF Eger

20.30 Pro Precco (olasz) – Barceloneta (spanyol)

A csoport állása:

1. Pro Recco 6 – 18 pont
2. ZF-Eger 6 – 10 pont
3. Barceloneta 6 – 8 pont
4. Radnicki Kragujevac 6 – 6 pont
5. AN Brescia 6 – 6 pont
6. Olympiakosz Pireusz 6 – 4 pont

B-csoport:

18.50 Primorje Rijeka (horvát) – Partizan Beograd (szerb)

19.00 Spandau 04 (német) – Galatasaray (török)

19.00 Szolnoki Dózsa-Közgép – Jug Dubrovnik (horvát)

A csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa 6 – 15 pont
2. Jug Dubrovnik 6 – 15 pont
3. Primorje Rijeka 6 – 12 pont
4. Partizan Belgrád 6 – 6 pont
5. Galatasaray 6 – 3 pont
6. Spandau 04 6 – 3 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek