2015 február 11.

Bajnokok Ligája: lehengerlő harmadik negyed, sima szolnoki siker a török ellen

A Szolnoki Dózsa sokáig küszködött hazai pályán a török Galatasaray ellen, de a harmadik negyedben hét gólt lőve eldöntötte a mérkőzést. Így öt meccs után 12 pontos, és továbbjutó helyen áll csoportjában.

Szolnok facebook

A Bajnokok Ligájában a Szolnok a török Galatasarayt fogadta. A magyar listavezető eddig három győzelmet és egy vereséget számlált, a vendégek viszont pont fordítva, egy győzelmet és három vereséget. Az első percekben látszott a Szolnok játékán, hogy minden bizonnyal nem a szezon meccsére készültek a hazaiak. Legalábbis mi másnak köszönhették volna a törökök, hogy vezetni is tudtak az első negyedben. Előzetesen ugyanis a Szolnok számított jóval esélyesebbnek.

Kis Gábor kapott egy emberes taslit a mérkőzés elején, a bírók ezt ötméteressel jutalmazták, Varga Dénes bevágta a lasztit a hálóba, megszerezve saját maga 8. gólját a sorozat csoportkörében, és nem mellesleg vezetéshez juttatva a Szolnokot. Ezután viszont Vukcsevics és Aksentijevics góljaival fordított a török csapat. Mint a nevekből kitűnik, a Galatasarayban nem tolongtak a török születésű vízilabdázók, ahogy azt korábban Cseh Sándor, a hazaiak vezetőedzője is kifejtette, bizony egy délszláv csapatról van szól. A vendégeknél nyolcan is Szerbiát vagy Montenegrót képviselték, méghozzá egészen magas szinten, például találhattunk az isztambuliaknál montenegrói Európa-bajnokot is.

Varga Dénes hátul szedte össze a labdákat, elől Stefan Mitrovicsot lehetett leginkább dicsérni, aki kétszer is nagy gólt lőtt, nem akármilyen kiemelkedés után. Ezzel együtt a jóval esélytelenebb törökök nem hogy tartották a lépést, de bizony a második negyedben átvették a vezetést, és olykor a kétgólos előnyért támadhattak. Sőt, a nagyszünetben 7-6-ra vezettek a vendégek, Cseh Sándor edző bizony egyre emeltebb hangon osztogatta utasításait fiainak.

2014-2015 Varga Dani szolnok

Persze nem akárkik tempóztak a vendégeknél, csodálkozhattunk rá újból és újból: a 7. török gólt az a Szlobodan Nikics szerezte, aki kétszeres szerb világbajnok, négyszeres Európa-bajnok és nyolcszoros (!) világliga-győztes. A magyar bajnokság listavezetője fordulás után gyorsan felpörgette a meccset. Előbb Alekszics, majd Mitrovics (kétszer is) volt eredményes, máris átvette a vezetést a Szolnok (9-7). Aztán jött egy káprázatos Kis Gábor-mozdulat közelről, Madaras passza után, négy perc alatt lőtt négy gólt a hazai csapat, és gyorsan helyreállt a világ rendje. Ebben a negyedben nagyon beindult a szolnoki gőzhenger, az elfáradó, leblokkoló és egyre tanácstalanabbul nézelődő törökök mellett egyre szebb gólokat lőttek a magyar csapat tagjai, és végül 7-1-re nyerték a negyedet.

A zárónegyed már örömjátékot hozott, hazai részről Alekszics és Gocics még betalált, de valójában már minden kérdés eldőlt – a vége 15-11. A Szolnok egyetlen negyedet megnyomva is sima győzelmet aratott, és egyre közelebb jut az áhított célhoz, a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe jutáshoz.

Cseh Sándor, a Szolnok edzője: “Kicsit könnyebben vettük az elején a mérkőzést, ez abból is látszott, hogy olykor fegyelmezetlenek voltunk, pedig ez korábban nem volt szokásunk. Sorozatban játsszuk a meccseket, végül is négy góllal nyertünk, tehát aligha van baj, és a harmadik negyedben megmutattuk, hogy valójában mire vagyunk képesek.”

Varga Dénes: “Sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk, ennek nem örülök, pontatlanok voltunk. Ma védekezésben jobbat teljesítettem, mint támadásban. Szerencsére megvan a győzelem.”

 

LEN férfi vízilabda Bajnokok Ligája

Főtábla, csoportkör, B-csoport

Szolnoki Dózsa – Közgép – Galatasaray (török) 15-11 (3-2, 3-5, 7-1, 2-3)

Szolnok: Nagy V. – Gocics 3, Madaras, Jansik D., Varga Dénes 2, S. Mitrovics 5, Kis G. 2. Csere: Alekszics 2, Varga Dániel, Vámos, Mezei, Tóth M.

Vezetőedző: Cseh Sándor

Galatasaray: Berk – Safak 1, Janovics 2, Paskovics 4, N. Vukcsevics 1, Ozbek, Aksentijevics 1. Csere: Bijik, Semenoglu, Nikics 1, Korolija 1.

Vezetőedző: Zsarko Petrovics

Gól/emberelőny: 6/10 ill. 5/12

Gól/büntető: 2/2 ill 1/1

Kipontozódott: Jansik (20. p.) ill. Bijik (21. p.), Korolija (30. p.)

 

További mérkőzések:

Kikapott az eddig hibátlan listavezető a csoportban, a horvát rangadón a Rijeka egy 5-1-es első negyeddel kezdett, és később is magabiztosan tartotta vezetését, megmutatva, valóban jó formában van. A Spandau győzelme a Partizan felett némi meglepetés, egy szerb csapat nem szokott kikapni Németországban. Így a csoportban a helyzet változatlan, a három továbbjutó helyen a Jug, a Szolnok és a Rijeka áll, nagy fölénnyel, lerázva az üldözőket.

Primorje Rijeka (horvát) – Jug Dubrovnik (horvát) 10-5 (5-1, 3-2, 1-1, 1-1)

Spandau (német) – Partizan Belgrád (szerb) 8-6 (1-2, 3-1, 2-2, 2-1)

A csoport állása:

1. Jug Dubrovnik 12 pont
2. Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 12 pont
3. Primorje Rijeka 12 pont
4. Partizan Belgrád 3 pont
5. Galatasaray 3 pont
6. Spandau 3 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek