2015 március 04.

Bajnokok Ligája: kiszámíthatatlan Radnicski, feltüzelt törökök

A 6. fordulóval folytatódik a férfi vízilabdázók Bajnokok Ligája, amelyben az Eger és a Szolnok érdekelt. Magyar nyilatkozatok a szerdai, rendkívül fontos mérkőzések előtt.2014_11_14_vasas_eger49

Az Eger amolyan ki-ki mérkőzést játszik a szerb Radnicski Kragujeváccal, amelytől három hete egy góllal kikapott – bár sokáig vezetett. A két együttes nagy csatát vív a Barcelonában rendezendő Final Sixbe jutásért.

Figyelnünk kell nagyon, mert a Radnicski kiszámíthatatlan együttes – mondta el a LEN honlapjának Dabrowski Norbert. – Otthon veszített a Crvena Zvezda ellen, aztán idegenben ikszelt a Juggal.” Biros Péter optimistán nyilatkozott: “Biztos vagyok benne, hogy jobb csapat vagyunk, mint a Radnicski. Az első meccsünkön ezt nem tudtuk megmutatni, de már túljutottunk a kisebb hullámvölgyünkön, és nyerni fogunk.” Hárai Balázs még hozzátette: “Az első meccs után nagyon csalódottak voltunk, Kragujevácban nyernünk kellett volna. Hazai közönség előtt nem tehetjük meg, hogy hibázunk.”

A fiatalabbak képviselőjeként Lőrincz Bálint nyilatkozott. “Nem változott a célunk, ott akarunk lenni Barcelonában, a hatos döntőben. Több kisiklást nem engedhetünk meg magunknak. Szurkolóink támogatása sokat jelent majd.” A másik oldalról Uros Stevanovics nyilatkozott: “Nagyon fontos mérkőzés lesz, mert a győztes egészen közel kerülhet a barcelonai hatos döntőhöz. Hasonlóan nehéz meccset várok, mint amit Kragujevácban vívott a két együttes.”

OSC_Szolnok_BL_3

A Szolnoki Dózsa – Közgép a török Galatasarayhoz látogat, amelyet három hete legyőzött, de a törökök sokáig remekül állták a sarat, és a Szolnok gyakorlatilag csak azzal győzött, a harmadik negyedben 7-1-gyel állva hagyta ellenfelét.

Cseh Sándor, a szolnokiak edzője a nemzetközi szövetség honlapjának dicsérte a törököket. “A Galatasaray meccsről-meccsre jobban játszik – mondta a mester. – Miután az idegenlégiósok egy része nem játszhat a hazai bajnokságban, csak a nemzetközi kupában, várhatóan frissebbek lesznek nálunk. Ez gondot jelenthet nekünk a fontos pillanatokban. Ráadásul centerünk, Kis Gábor nélkül állunk ki, ő ugyanis megsérült. Bárhogy is, győznünk kell.” A sérült Kis helyettese elöl Tóth Márton lehet. “Három hete a török csapat bebizonyította, hogy mennyire erős. Hazai közönség előtt pedig minden bizonnyal ráraknak még egy lapáttal. Muszáj nyernünk – azzal a három ponttal fél lábbal már a barcelonai fináléban lehetnénk.”

Bajnokok Ligája 6. fordulójának programja:

A csoport:

2015., március 4., szerda:

19:15 C.N. Atletic-Barceloneta – Olympiakosz Pireusz

18:45 ZF-Eger – Radnicski Kragujevác

20:00 AN Brescia – Pro Recco

Az A csoport állása:

1. Pro Recco 5 – 15 pont
2. ZF-Eger 5 – 7 pont
3. VK Radnicki Kragujevac 5 – 6 pont
4. AN Brescia 5 – 5 pont
5. C.N. Atletic-Barceloneta 5 – 5 pont
6. Olympiakosz Pireusz 5 – 4 pont

B csoport

2015., március 4., szerda:

18:00 Partizan Raiffeisen Belgrad – Wasserfreunde Spandau Berlin

19:00 Jug CO Dubrovnik – Primorje Rijeka

20:00 Galatasaray Isztanbul – Szolnoki VSK

Tabella:

A B csoport állása:

1. Primorje EB Rijeka 5 – 12 pont
2. Szolnoki VSK 5 – 12 pont
3. Jug CO Dubrovnik 5 – 12 pont
4. Partizan Raiffeisen Belgrad 5 – 3 pont
5. Galatasaray Isztanbul 5 – 3 pont
6. Wasserfreunde Spandau Berlin 5 – 3 pont

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek