2015 január 13.

Bajnokok Ligája: Fontos mérkőzés előtt az Eger és a Szolnok

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján immár a harmadik fordulót bonyolítják le a főtáblán, ahol a Szolnok a harmadik győzelméért, még az Eger az elsőért száll harcba. A hevesi csapatnak nehezebb dolga lesz, hiszen Bresciában kell helytállnia a gárdának, még a Tisza-partiak hazai medencében fogadják a Partizánt.

20141112 BL Szolnok-OSC06

Nem mondhatni, hogy vízválasztó lesz a szerdai mérkőzés a két magyar csapat számára, de azt azonnal hozzá kell tennünk, hogy nagyon fontos találkozók lesznek.

Az Eger nehezebb helyzetben van a BL-ben, mint a Szolnok. A hevesiek idegenben játszanak, és a Recco elleni súlyos vereséget kell kiküszöbölnie a gárdának, valamint eredménykényszer van rajtuk, hiszen nyerniük kellene. Ha ez még nem lenne elég, akkor tegyük hozzá, hogy bármilyen furcsa az Eger még egyszer sem tudott kiállni a szezonban teljes csapattal. Először Biros Péter majd Hárai Balázst kellett nélkülöznie Dabrowski Norbertnek – bár háromszoros olimpiai bajnokunk még mindig csak perceket tölthet a vízben – miután ők bevethetőek voltak, Zalánki Gergő dőlt ki a sorból, és esett ki több hétre orrtörés miatt. A Brescia az olasz bajnokságban megelőzi a Reccót, és az első helyen áll, de a BL-ben nem vitézkedik, hiszen két pontja van két forduló után. Az Egernek mindenképp nyernie kellene a talján gárda ellen, hiszen a három helyett – a Barceloneta már ott van a Final Sixben a rendező jogán – csak ketten jutnak a szuperdöntőbe. Dabrowski Norbert mindezek ellenére bizakodó, de Szivós Márton is pontot / pontokat remél. Az optimista edzőhöz és játékosához csatlakozhat Biros Péter is, aki igyekszik minél-előbb utolérni régi klasszis formáját.

A másik magyar együttes a Szolnok tovább gyűjtögetheti pontjait a B csoportban és megőrizheti első helyét. Jól sikerült a főpróba a Tisza-partiaknak, hiszen a hétvégén 18-3-ra verték a Fradit, de eddig igen meggyőző a mérlegük a szezonban, hiszen egyetlen vereségük van eddig. A férfi Ob I-ben még nem vesztett pontot az együttes, de a BL-selejtezőjében már igen. A Kragujeváctól kaptak ki Varga Daniék, na és az OSC-vel játszottak döntetlent a főtáblára jutásért, de ne feledjük, egy trófea már a kezükben van, hiszen a Magyar Kupát már be is gyűjtötték.

A Szolnok hazai játékát a Sport 1-en, még az Eger vendégjátékát a Digi Sport 2 nézhetjük.
A Bajnokok Ligája  harmadik fordulójának programja:

Január 14.:

16.30: VK Radnicki Kon Tiki Kragujevac (szerb) – C.N. Atletic-Barceloneta (spanyol)
18.50: Primorje EB Rijeka (horvát) – Wasserfreunde Spandau Berlin (német)
19.00: Jug CO Dubrovnik (horvát) – Galatasaray Istanbul (török)
19.00: Szolnoki VSK – Partizan Raiffeisen Belgrád (szerb) (Sport 1, élő)
20.30: A.N. Brescia (olasz) – ZF-Eger (DIGI Sport 2, élő)

Január 15.:

19.00: Pro Recco (olasz) Olympiacos Piraeus (görög)

Tabella:

A csoport:

1. Pro Recco 2 – 6 pont
2. Olympiacos Piraeus 2 – 4 pont
3. A.N. Brescia 2 – 2 pont
4. C.N. Atletic-Barceloneta 2 – 2 pont
5. ZF-Eger 2 – 1 pont
6. VK Radnicki Kon Tiki Kragujevác 2 – 0 pont

B csoport

1. Szolnoki VSK 2 – 6 pont
2. Jug CO Dubrovnik 2 – 6 pont
3. Primorje EB Rijeka 2 – 3 pont
4. Partizan Raiffeisen Belgrád 1 – 0 pont
5. Galatasaray Istanbul 1 – 0 pont
6. Wasserfreunde Spandau Berlin 2 – 0 pont

 

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.