2015 január 28.

Bajnokok Ligája: fontos egri győzelem a pireusziak ellen!

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában az Eger hazai pályán10-9-re legyőzte a görögöket! 

DSCN9771

Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség után érkezett elé az Olympiakosz elleni találkozóig az Eger együttese. A magyar bajnoki címvédő a Bajnokok Ligájában kőkemény csoportba kapott besorolást, ahol két továbbjutó helyre öt, szinte egyforma tudású, rendkívül erős csapat pályázik. Az egriek 4 pontjukkal három forduló után a 3. helyen álltak, éppen a görög Olympiakosz mögött, amely hasonlóan 4 ponttal rendelkezett. Bár még sok meccs van hátra a végéig, könnyű volt belátni, hogy milyen nagy jelentőséggel bírt a görögök vendégjátéka a hevesi megyeszékhelyen.

Egy éve ugyanitt, ugyancsak csoportmérkőzésen az egriek 12-11-re, nagy csatában győztek, de az akkor keretből összesen négy játékos – Hárai, Biros P., Bedő és Lőrincz – maradt. A pireusziak erősségéről sokat elmondott, hogy 10 görög válogatottat egy szerb és egy spanyol csillag egészített ki. Az egy héttel ezelőtti görög-magyar világliga-partiról jó néhány játékos ismerősként köszöntötte egymást, az Egerből öt, a Pireuszból tízen vettek részt azon a találkozón.

DSCN9763

Szivóst (labdával) nehéz volt megakadályozni a gólszerzésben (Fotók: Vizipolo.hu/Szöllősi Bence)

A szokás szerint telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, egyedül a vendégszektor maradt üresen, illetve négy árva hellén szomorkodott a székeken. Gyorsan bepöttyintette az első gólt az Eger, Hárai használt ki egy előnyt. Blokk és labdaeladás után a spanyol Mallarach-Guel egyenlített, szépen megkapták  az emberfórokat a vendégek, amelyekkel éltek is: így Bedő találata után Funtulisz egalizált. Bizony nem tűnt megilletődöttnek a görög bajnok. Hosnyánszky fórból besurranó lövése a negyed vége előtt éppen jókor jött.

Szóltak a dobok, az egri ultrák szokás szerint kitettek magukért, remek hangulatot teremtve. A gyönyörű uszodában nemsokára Mitrovics tett hozzá a hangulat fokozásához, illetve Csucskovics – távoli gól, és máris 5-3. Kezdett beindulni a Brescia ellen oly jól működő egri védekezés, blokkok hatástalanították a vendégkísérleteket. Hosnyánszky eredményes volt távolról, jóval pontosabban lőttek a hazaiak (6-3). Milonakisz válaszolt, megint csak előnyből (már a 3. gólja volt). A görögök minden góljukat fórból érték el. Hosnyánszky büntetőből növelte az előnyt, ez is maradt nagyszünetre (7-5).

DSCN9798

Bedő közelről szép gólt ért el, majd Hosnyánszky nagy lövése a kapufán csattant. Funtulisz, a görögök legjobbja ötméteresből már negyedik gólját érte el, csak nem lehetett lerázni a pireusziakat. Vapenszki szerencsés gólja után megint csak Funtulisz következett… Aztán egy Biros-bomba, a legenda, a csapatkapitány is betalált, nem hagyta elúszni vezetését az Eger.

A zárónegyedben Szivós gyönyörű labdalopása után Bedő a kapu torkában hibázott ziccert, és sajnos Gunasz büntetett a túloldalon. Aztán Murikisz már egyre csökkentette a különbséget. Kellett nagyon Vapenszki labdaszerzése, mert a döntetlenért támadhattak a görögök. A vége izgalmasra sikerült, de csak kivédekezték a hazaiak az utolsó vendégtámadást, maradt a 10-9, és egy nagyon értékes három pont!

Győzelmével az Eger fellépett a második, már Final Sixbe jutást jelentő helyre a csoportba.

LEN férfi vízilabda Bajnokok Ligája

4. forduló (január 28)

A-csoport:

ZF Eger – Olympiakosz Pireusz (görög) 10-9 (4-3, 3-2, 3-2, 0-2)

Eger, Bitskey Aladár-uszoda, 1500 néző

Vezette: Gomez  (olasz), Putnikovics (szerb)

Eger: B. Mitrovics – Csucskovics 1, Hosnyánszky 3, Csuk, Szivós, Vapenszki 1, Hárai 1. Csere: Erdélyi 1, Bedő 2, Lőrincz, Biros 1.

Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Pireusz: Deligiannisz – Milonakisz 1, Delakasz, Funtulisz 5, Ntoszkasz, Murikisz 1, Mallarach-Guel 1. Csere: Vlahopulosz, Radjen, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunasz 1, Galanidisz.

Vezetőedző: Teodorosz Vlahosz

Gól/emberelőny: 5/9 ill 5/9

Gól/büntető: 1/1 ill. 1/1

Kipontozódott: Delakasz (26. p)

Később: AN Brescia (olasz) – Radnicski Kragujevác (szerb), Atletic Barceloneta (spanyol) – Pro Recco (olasz)

A csoport
1. Pro Recco 3 3 0 0 20 9
2. ZF Eger 4 1 1 1 -3 7
3. Olympiakosz 4 1 1 1  0 4
4. Radnicski 3 1 0 2 -8 3
5. Brescia 3 0 2 1 -4 2
6. Barceloneta 3 0 2 1 -5 2

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek