2015 október 03.

Bajnokok Ligája: Előnyben a magyar csapatok – Az OSC és a Szolnok is győzött

A Bajnokok Ligája főtáblájáért mindkét magyar együttes idegenben győzött. Az OSC Nagyváradon, a Szolnok Marseilleben nyert.

Fotó: OSC/Balogh Máté

Fotó: OSC/Balogh Máté

Sikerrel vette az első akadályt az OSC és a Szolnok a BL selejtező utolsó körének odavágóin.

Az OSC a szomszédba, Nagyváradra utazott, hogy megtegye az első lépést a legjobbak közé. A mérkőzés a várt szoros eredményt hozta. A magyar együttes az első negyedben egygólos előnyre tett szert, melyet a harmadik nyolc percben tudott megfejelni kettővel. A záróakkordra kétszer is feljöttek kétgólra a hazaiak, először Negrean hozta közelebb a román együttes, erre Salamon tudott válaszolni, majd a végén Chioveanu beállította a 7-9-es végeredményt, így az OSC kétgólos előnyről várhatja a visszavágót.

A másik magyar együttes, a Szolnok jobban megszenvedett a győzelemért. A marseille-i mérkőzés első negyedében nem született gól, és a másodikban is egyszer rezdült a háló, Kis Gábor révén. A fordulás után jöttek a gólok, méghozzá hat, de megmaradt a magyar együttes előnye. A negyedik nyolc percben többször is elhúzott kettő találattal a Szolnok. A két Varga a hátán vitte a csapatot ekkor, végül maradt az egy közte. A vége 7-6-os magyar győzelem lett.

A további két mérkőzésen a Rijeka és a Jadran kihasználta a hazai pálya előnyé, és mindkét együttes előnyre tudott szert tenni.

A visszavágókat október 17-én rendezik.

Bajnokok Ligája főtábláért.:

Digi Nagyvárad-A-Híd OSC-Újbuda 7-9 (2-3, 2-2, 1-3, 2-1)
Gólszerzők: Chioveanu 3, Negrean 2, Popiviciu 1, Cretu 1, illetve Salamon 3, Bátori 3, Brguljan 1, Graham 1, Kovács G. 1

CN Marseille – Szolnoki-Dózsa Közgép 6-7 (0-0, 0-1, 3-3, 3-3)
Gólszerzők: Monneret 2, Khasz 2, Crousillat, Camarasa, illetve Mitrovics 2, Madaras, Alekszics, Varga Dénes, Varga Dániel, Kis G.

További mérkőzések a főtáblért:

Primorje Rijeka-Hannover 19-6 (7-1, 3-1, 3-2, 6-2)
Gólszerzők: Buric 4, Radu 3, Muslim 3, Setka 2, Boskovic 2, Vukicevic 2, Krapic 2, Dedovic, illetve Radovic 3, Bolovic 2, Jokic

Jadran Herceg Novi-Brescia  14-6 (3-1, 4-3, 4-1, 3-1)
Gólszerzők: N. Janovic 5, Ukropina 3, Popadic 2, Spaic, Vidovic, Banicevic, Randjic, illetve Molina 2, Rizzo 2, Bertoli, Guerrato

A visszavágót október 17-én rendezik.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek