2020 október 19.

Bajnokok Ligája: ellenfeleket kapott a Fradi

A címvédő FTC-Telekom Waterpolo mások mellett a spanyol Barcelonetával és a montenegrói Jadran Herceg Novival került egy csoportba a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó lebonyolítású sorozat csoportkörének hétfői, római sorsolásán a tíz már főtáblás együttest és a két, kvalifikációból érkező, egyelőre ismeretlen csapatot két hatosba sorsolták.

A 2019-es győztes ferencvárosiak a spanyol és a montenegrói gárda mellett a német Hannovert és a georgiai Dinamo Tbiliszit, illetve a novemberi selejtezők B csoportjának győztesét kapták ellenfélül.

A kontinentális szövetség (LEN) honlapján közvetített eseményen elhangzott, hogy a csoportküzdelmeket három részletben, két helyszínen bonyolítják le. Az együttesek úgynevezett buborékban játszanak majd, az A csoport Rómában, míg a B csoport Budapesten. A csoportmérkőzések első szakaszát december közepén tartják.
A selejtezőben két magyar gárda, az OSC (B csoport) és a Szolnok (A csoport) is érdekelt.

Férfi vízilabda BL, főtábla:

A csoport: Olimpiakosz (görög), Pro Recco (olasz), Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), CN Marseille (francia), A selejtezőcsoport győztese

B csoport: FTC TELEKOM, CNA Barceloneta (spanyol), Waspo Hannover (német), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Dinamo Tbiliszi (georgiai), B selejtező csoport győztese

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek