2016 november 29.

Bajnokok Ligája – Csapatbemutató (B-csoport)

A címvédő, az olasz sztárcsapat, A 2014-es (meglepetés)bajnok, a szerb iskolát képviselő Partizán, az első bálózó Hannover valamint az Eger küzd meg a B-jelű csoportban.

jug2016bl

Sikerül-e címet védenie a Jug-nak (Fotó: lenmedia)

Jug Dubrovnik – horvát

Legutóbbi eredmény: bajnok
Legjobb eredményei: 4-szeres győztes (1981, 2001, 2006, 2016)
Hazai bajnokság: 12 bajnoki cím (horvát), 14 bajnoki cím (jugoszláv)

A horvát együttes tavaly az elődöntőben kiütötte a Reccot, majd a fináléban az Olympiakoszt. A címvédő ezen kívül még háromszor nyert, és kell-e mondani, idénre sem gyengült meg a csapat. A horvát válogatott több, mint a fele játszik itt. Marko Bijacs, Maro Jokovics, Paolo Obradovics, sőt, a spanyoloktól honosított Xavi Garcia is. A csapat légiósai közt pedig megtalálható, a szurkolók nagy kedvence, Felipe Perrone is. Ami pedig az esélyeket illeti, a csapatban jócskán benne van a címvédés.

Pro Recco – olasz

Legutóbbi eredmény: 4. helyezett
Legjobb eredményei: 8-szoros bajnok (1965, 1984, 2003, 2007, 2008, 2010, 2012, 2015)
Hazai bajnokság: 30 bajnoki cím

A tavalyi szezon után az olasz együttest fűtheti a visszavágás vágya. Kissé megváltozott az együttes összetétele a nyáron, de a nagy nevek maradtak. Filip Filipovics, Dusan Mandics és Dusko Pijetlovics még mindig az együttest erősíti. Az legnagyobb érkező pedig Vladimir Vujaszinovics, aki mostmár mint a Recco vezetőedzőjeként tért vissza. A Final Six-ben szinte biztosan ott lesz a csapat, hogy Budapesten milyen eredményt ér el, ez már nagyobb kérdés.

CN Barceloneta – spanyol

Legutóbbi eredmény: 5. helyezett
Legjobb eredményei: egyszeres bajnok (2014)
Hazai bajnokság: 16 bajnoki cím

Nagy meglepetés volt, mikor 2014-ben megnyerte a BL-t a katalán együttes. Ez volt a klub legnagyobb sikere, azóta tavaly 5., míg 2015-ben harmadik lett. A csapat tavaly óta alig változott. A Rasovics testvérek, Dani Pinedo, Marc Minguell, Alberto Munarriz, Marc Roca, Blai Mallarach garancia lehet a BL Final Six-re idén is.

Partizán Belgrád – szerb

Legutóbbi eredmény: 7. helyezett
Legjobb eredményei: 7-szeres bajnok (1964, 1966, 1967, 1971, 1975, 1976, 2011)
Hazai bajnokság: 27 bajnoki cím

Tavaly óta mégjobban megfiatalodott a csapat, amely legutoljára 2011-ben ért fel Európa trónjára, azóta árnyéka önmagának. Az idén nagy meglepetés lenne ha az együttes eljutna a BL Final Six-ig, így csoportjában megszerezné a harmadik helyet. A Fiatalság nagy fegyvertény lehet, de a játékban éppen ezért előfordulhat nagy hullámzás is.

ZF-Eger

Legutóbbi eredmény: 6. helyezett
Legjobb eredményei: 5. helyzett (2015)
Hazai bajnokság: 3 bajnoki cím

Az Eger tavaly a Final Six-ben ott volt, de nem a csapat szája íze szerint alakultak a mérkőzések, hiszen 6. lett. Szivós Márton, Biros Péter már nem a hevesieket erősíti, de Kovács Gergő valamint az utánpótlásból “felhozott” fiatalokban nagy bízik Dabrowski Norbert. Ráadásul a hazai bajnokságban eddig ők gyűjtötték a legtöbb pontot. Mindjárt kezdésként nehéz feladat vár a hevesiekre, hiszen Dubrovnikban vendégeskednek. A csapat mindenképp esélyes a BL Final Six-re.

Waspo Hannover – német 

Legutóbbi eredmény: selejtezkör
Legjobb eredményei: selejtezkör
Hazai bajnokság: 8+1 bajnoki cím

Először vesz részt a BL főtáblán a német együttes. Predrag Jokic, Aleksandar Radovic, Darko Brguljan és Luka Sekulic neve mindenképp jól cseng a csapatban. De az együttesben megtalálhatók német válogatott játékosok is, mint például Roger Kong vagy Erik Bukowski. A gárda mindenképp képes lehet meglepetéskre, de a BL főtábla nagy ugrás lenne.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek