2016 november 28.

Bajnokok Ligája – Csapatbemutató (A-csoport)

A héten már megkezdődnek a BL-főtábla küzdelmei. Az A-csoportban két magyar csapat is van, egy német rekordbajnok, egy veszélyes olasz és görög csapat valamint egy régi-új együttes.

szolnok-osc20160101

A Szolnok és az OSC ismét összecsap, ezúttal a BL-ben. (Fotó: Szolnoki VSC)

A Bajnokok Ligája A-csoportjában szereplő csapatok: 

Olympiakosz Pireusz – görög

Tavalyi eredmény: 2. helyezett
Legjobb eredménye a BL-ben: győztes (2002)
További eredményei: 2001 (2.) 2002 (1.), 2007 (4.), 2016 (2)
Hazai bajnokság: 30 bajnoki cím

A csapat tavaly parádés szezont futott a BL-ben, végül a döntőben múlta felül a Jug. Az együttesben még mindig üdvözölhetjük a veterán horvát hálóőrt 2012 olimpiai bajnokát Joszip Pavicsot. Idéntől a montenegróiak klasszisa Mladan Janovics is csatlakozott az együtteshez. A jól csengő nevek viszont maradtak a csapatnál, mint Albert Espanol, Andro Buslje valamint a görög válogatottból is jól ismert Janisz Funtulisz, Kosztasz Murikisz és Krisztodorosz Kolomvosz. Ami az esélyeket illeti, nem lepődnénk meg, ha májusban a görög csapatot megint Budapesten üdvözölnénk.

Szolnok Dózsa-KÖZGÉP

Tavalyi eredmény: bronzérem
Legjobb eredménye: bronzérmes (2016)
További eredményei: 2015 (6.), 2016 (3.)
Hazai bajnokság: 8 bajnoki cím

Egészen biztosan ott lesz a Szolnok a május végi Final Six-ben, hiszen rendezője a budapesti eseménynek. Az idénre változott a csapat, hiszen Varga Dániel, Madaras Norbert, Stefan Mitrovics és Decker Attila is elment az együttestől. Helyükre érkezett a francia válogatott (balkezes) Ugo Crousillat, a Recco és a szerb válogatott klasszisa Andrija Prlainovics valamint két fiatal, Szatmári Kristóf és Kardos Gergely. A Tisza-partiak célja idén is a legjobb eredményt elérni a legrangosabb európai kupaporondon.

Spandau 04 Berlin – német

Tavalyi eredmény: 10.
Legjobb eredménye a BL-ben: győztes (1983, 1986, 1987, 1989)
Hazai bajnokság: 34 bajnoki cím

Állandó résztvevője a Bajnokok Ligája főtáblájának a Spandau, amely a ’80-as években élte fénykorát, mikor négyszer is megnyerte a BL-t. Azóta azonban hiányzik az áttörés. A csapatban több német válogatott is játszik. Marko Stamm, Moritz Oeler. De szerb játékosok is erősítik a gárdát, Mateo Cuk és Nikola Dedovics személyében. Sőt, az egykori magyar válogatott Eb bronzérmes Baksa László is láthatjuk az együttesben. A csapat képes lehet meglepetésekre, de a Final Sixbe jutásra nagyon kicsi az esélye.

Olympic Nizza – francia

Tavalyi eredmény: nem játszott a BL-ben
Legjobb BL eredmény: elődöntő (1993)
Hazai bajnokság: 12 bajnoki cím

Szabadkártyás az Olympic Nizza az idei kiírásban. A francia bajnokságban tavaly második helyzett lett az együttes. A csapatban egy-két játékost ismerhetünk a nyári olimpiáról, így Michal Izdinsky-t és Remi Garsau-t. Az első idényben meglepő lenne, ha bele tudna szólni a nagyok dolgába.

A-HÍD OSC-Újbuda

Tavalyi eredmény: főtábla
Legjobb eredménye a BL-ben: győztes (1973, 1979)
Hazai bajnokság: 7 bajnoki cím

Idén nyáron megerősödött az OSC, ami már az őszi eredményein látszott. A Szolnokot idegenben verte, és a BL-selejtezőkben is magabiztosan menetelt. Lukasz Seman és Slobodan Nikics révén centerposzton nagyon sokat fejlődött az újbudaiak játéka. Sőt, a riói olimpiát is megjárt fiatal balkezes, Zalánki Gergőtől is sokat várnak a BL-ben is. Nem lennénk meglepve, ha eljutna a csapat a Bajnokok Ligája Hatos döntőjéig.

AN Brescia – olasz

Tavalyi eredmény: nem játszott a BL-ben
Legjobb eredmény: 5. (2014)
Hazai bajnokság: 1 bajnoki cím

Tavaly az Euro Kupában vitézkedett Alessandro Bovo együttese, amit megnyert. A Reccoval már évek óta nagy csatákat vív az olasz bajnoki címért, rendre megnehezíti riválisa dolgát. Idén a selejtezőből jutott fel a főtáblára az olasz gárda. Jólcsengő nevekből itt sincs hiány, hiszen olasz válogatottak sora – Marco del Luongo, Nikolas Presciutti és szerb klasszisok – Sava Randjelovics, Nemanja Ubovics – alkotják a csapatot, ígíy nagy esélye van az együttesnek, hogy eljussanak a Final Six-ig.

A Bajnokok Ligája 1. fordulója:

November 30., szerda: 

A-csoport:
Olympiakosz – Brescia
Olympic Nizza – Spandau 04 Berlin
Szolnok – OSC

JEGYEKET A FINAL SIX-RE, ITT LEHET KAPNI…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek