2015 március 05.

Bajnokok Ligája: Bresciában nagy meccsen győzött a Recco

Érdekes mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája A-csoportjában, szerdán késő este. Bresciában, az olasz rangadón a Pro Recco győzött, nagy szívességet téve ezzel egyúttal az Egernek is.

recco

A forduló tökéletesen alakult a magyar bajnok számára, Biros Péterék legyőzték otthon a Radnicski Kragujevácot, a bonyolult csoportban egyik legnagyobb ellenfelüket, és az üldöző Brescia és Olympiakosz egyaránt kikapott. Ismert, hogy a hatos csoportból a rendező jogán továbblépő spanyol Barceloneta mellett mindössze két együttes mehet a Final Sixbe.

A két olasz csapat fordulatos meccset vívott egymással. Nemrégiben az olasz kupa döntőjében is összecsaptak, akkor a Recco borsot tört a bresciaiak orra alá. és íme, ezúttal is. Bár az elveszített első két negyed után egy huszáros 3-0-lal fordítottak a hazaiak, a vége a rutinosabb vendégeké volt. A világ legjobbjának választott Filip Filipovics egyenlített 4-4-re, majd Ivovics és Pijetlovics lőtt gólt, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A végén, 13 másodperccel a lefújás előtt még Nora közelebb hozta a hazaiakat, de ez már nem osztott, nem szorzott.

Bajnokok Ligája, A-csoport:

AN Brescia (olasz) – Pro Recco (olasz) 5-6 (1-2, 0-1, 3-0, 1-3)

Gólszerző: Presciutti, Rizzo, Presciutti, Nora, Bodages ill. A. Ivovics 4, Pijetlovics, Filipovics

Az A-csoport állása:

1. Pro Recco 6 – 18 pont
2. ZF-Eger 6 – 10 pont
3. C.N. Atletic-Barceloneta 6 – 8 pont
4. VK Radnicki Kragujevac 6 – 6 pont
5. AN Brescia 6 – 6 pont
6. Olympiakosz Pireusz 6 – 4 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek