2014 október 18.

Bajnokok Ligája: bravúros fordítás után OSC-győzelem a rangadón

Az orosz Kazany ellen három gólos hátrányból fordított az utolsó negyedben az OSC a Bajnokok Ligája szombati mérkőzésén.

P1230069

Bisztritsányi (a kapuban) többször parádézott

A szombati nap első mérkőzésén az Oradea megverte a német Duisburgot 15-11, így, mivel pénteken az OSC könnyedén múlta felül (12-7) a románokat, tényleg egyértelmű volt: a Kazany ellen a csoportelsőség a tét a hazaiaknak. Az Oradea egyébként egy 0-3-as első negyed után húzta be 7-1-re (!) a második felvonást, a parádés fordítás után pedig már kézben tartotta a meccset.

Persze a Nyéki Imre-uszodába szép számmal kilátogató magyar szurkolókat nem ez érdekelte, hanem hogy mire mennek kedvenceik a nagyon erős orosz csapattal.

Az első ráúszásnál az oroszok hozták el a labdát, majd sokáig mindkét védelem remekül zárt. Bundschuh kiállítása után Ogyincsov törte meg a gólcsendet, vezettek az oroszok. Bírói ítéletek borzolták a kedélyeket, amelyekre Bisztritsányi remeklése volt a gyógyír. A kevés gólt hozó első negyed után 1-2 a vendégeknek.

Egyenlítés, majd Bisztritsányi védés következett (közelről kétszer is parádésan hárított), és a második negyedben Decker révén először vezetett az OSC. Kovács Gábor szép lövést eresztett meg nem sokkal a nagyszünet előtt – ekkor fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sajnos egy megúszás után Zsitnyik még a sípszó előtt újra a vendégnek lőtt gólt (4-5).

P1230071

OSC-elemzés a nagyszünetben Vincze Balázs vezetésével

Szünet után folytatódott a küzdelem: előbb Salamon egyenlített, majd Graham szép távoli lövéssel a hazaiaknak szerzett előnyt, de Ogyincsov révén megint csak egál az állás. Egyik csapat sem tudott ellépni. Dudkin és Bisztritsányi is a helyén volt, majd a kapufa is segített az OSC-nek. Brguljan távoli kísérlete elhalt a kezeken, a mérkőzés ezen szakaszában mindkét kapu előtt megállt a tudomány. Bő három perccel a negyed vége előtt Bundschuh távolról lőtt nagy gólt,majd egy véleményes kiállítás után Timakov egalizált közelről (7-7). Vincze Balázs edző volt dühös, mert Elizarov megint a vendékhez vitte az előnyt, majd ugyancsak ő lőtt szerencsés gólt, a kapus hátáról táncolt a labda, először vezettek kettővel az oroszok. Gór Nagy közelről talált a hálóba szépen kijátszott akció végén, a záró nyolc perc előtt 8-9 volt.

A zárónegyedben hamar elhalkult a haza publikum: míg Bátori közeli lövését védte Dudkin, addig az orosz lövések bizony beakadtak. 11-8-as vendégvezetésre Bátori okos gólja volt a felelet, de elúszni látszott a hajó. Öt perccel a vége előtt a kazanyiak támadásai egyre eredményesebbek lettek. De az OSC nem adta fel: Decker majd Gór Nagy hozta közelebb az újbudaiakat. Az izgalom a tetőfokára: kihagyott helyzetek itt és ott, majd Gór Nagy egyenlített alig két perccel a vége előtt! (12-12). A vége pedig 13-12 ide, orosz kapufa után hazai megúszás, és Salamon gólja jelentette a slusszpoént. Óriásit harcolt az OSC, nagyszerű siker a csoport rangadóján!

Vincze Balázs: “Az utolsó negyedben változtattunk a védekezésünkön, és sikerült egy olyan játékra kényszeríteni az oroszokat, amely egyedül lehetett eredményes a számunkra. Három gólos hátrányban azt mondtam a fiúknak, elég hármat lőnünk, akkor elégedett lettem volna a döntetlennel is, de nagyot játszottunk, és végül győztünk. A végén fantasztikus volt a csapat.”

IMG_6840

 

A-HÍD OSC – SINTEZ KAZANY (orosz) 13-12 (1-2, 3-3, 4-4, 5-3)

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör,

Nyéki Imre-uszoda

A-HÍD OSC: Bisztritsányi– Decker Á. 1, Bátori 2, Szentesi, Juhász, Kovács G. 1, Hegedűs G. 1, Graham 2, Salamon 3, Gór Nagy 3, Bundschuh 1, Brguljan.

Edző: dr. Vincze Balázs, Becsey Péter.

SINTEZ KAZANY: Dudkin – Pliskevics, Zinnatullin, Ogyincsov 3, Kovacic 1, Zsitnyik, Timakov 2, Nagajev 1, Ivankov 2, Rizsov, Elizarov 3, Sepelev, Koskarov

Edző:Zoran Ivanovski, Evgenyij Jarovcsuk.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek