2015 május 29.

Bajnokok Ligája: Az utolsó másodpercekben nyert a Recco a hősiesen küzdő Barceloneta ellen

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Recco az utolsó másodpercekben lőtte tovább magát a címvédő Barceloneta ellen a holnapi döntőbe. Az olasz gárda ellenfele a Rijeka lesz.

pro recco01

A nap első meccsén az Eger megverte a Szolnokot. Érdekesség, hogy Cseh Sándor együttesének ez volt az egyetlen veresége az idén magyar csapattól. Ezután jöhettek az elődöntők.

Az első meccsen, ahogy a horvát bajnokságban is a Rijeka és a Jug nagy csatát vívott egymás ellen. A harmadik negyedig a dubrovnikiak irányították a meccset. Mikor a  Rijeka kezdett feljönni, sőt a záróetapban nekik állt az zászló, hiszen 10-8 volt az állás. Ekkor Janovics visszahozta a dubrovniki reményeket, sőt még volt egy emberelőnyös helyzetük is, de nem váltották gólra, így maradt a közte egy.

A második meccsen a Recco is bemutatkozott. Az olasz együttes tegnap nem játszott, hiszen csoportgyőztes lett az A-jelű gruppettóban. A mérkőzésen a címvédő Barceloneta hősiesen küzdött. 2-0-val kezdett aztán visszajött a Recco 4-3-ra, de utána sem adta fel a katalán csapat. Visszavették a vezetést, és meg is tartották azt, a harmadik és a negyedik negyedben is. A végén pár másodperccel a mérkőzés vége előtt a Recco kapott egy kérdéses kiállítást, amit Pijetlovics belőtt. Ezzel eldőlt, hogy Recco – Rijeka döntő lesz holnap. A Jug pedig játszhat a Barceloneta együttesével a bronzért.

Bajnokok Ligája, elődöntők:

Jug CO Dubrovnik – Primorje EB Rijeka  9-10 (2-2, 3-2, 2-4, 2-2)
Gólszerzők: Janovic 3, Ivankovic 2, Macan 1, Boskovic 1, Younger 1, Buslje 1 illetve  Sukno 4, Muslim 3, Radu 1, Setka 1, Garcia 1.

Atletic-Barceloneta – Pro Recco 11 – 12 (3-2, 4-3, 3-5, 1-2)
Gólszerzők: Perrone 4, Echenique 2, Ubovics 2, Fernandez 1, Tahul 1 Minguell 1 illetve Filipovics 5, Pijetlovics 3, Giorgetti 2, Figlioli 1, Jokovics 1

5-6. helyért:

ZF Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (3-1, 1-3, 3-2, 1-1)

A holnapi nap programja:

3. helyért:

18:00 Jug Dubrovnik – Barceloneta (Sport M, élő)

Döntő:

19:30 Primorje Rijeka – Pro Recco (Sport M, élő)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek