2014 december 16.

Bajnokok Ligája: az Év meccsére készülnek Egerben a Recco ellen

Szerdán újabb fordulóra kerül sor a férfi vízilabdázók Bajnokok Ligájában, a magyar csapatok közül a Szolnok a német Spandau 04 otthonában vizitel, míg az Eger az olasz Pro Reccót fogadja.

1466050_805018839541245_2057789349666245077_n

Telt házzal és lelkes szurkolókkal várja az Eger a Reccót (Fotó: Egri Vízilabda)

Egerben az Év meccsére készülnek a Pro Recco ellen. Az észak-olasz klub a vízilabdázás nagyhatalma, amely hétszer nyerte el a Bajnokok Ligája (Euroliga) serlegét, legutóbb 2012-ben, még Madaras Norberttel a soraiban. 28-szoros olasz bajnok, az elmúlt kilenc kiírásban zsinórban diadalmaskodott. Jelenleg a második helyen áll hazája pontvadászatában, egy vereséggel a háta mögött, ezt a hibátlan Brescia elleni rangadón, kissé tartalékos összeállításban szedte össze. Legutóbb ugyancsak nem a legjobb összeállításban szálltak vízbe Dejan Milakovics tanítványai, a kisebbik nápolyi csapattal  Tempesti, Davin, Prlainovic, Figlioli, Cipollina, Felugo, Giacoppo, Bassani, Figari, Fondelli, Ivovics, Gitto, Dufour küzdött meg, Aicardi, Felugo, Di Fulvio, Lapenna, Pastorino, Giorgetti a partról nézte a meccset. A Bajnokok Ligája főtábláján, az első fordulóban könnyedén győzték le az a Radnicskit, amely a bombaerős Szolnokot tudta legyőzni még a selejtezők során.

Braniszlav Mitrovics, az egriek szerb válogatott kapusa a klub honlapjának elmondta, hogy nagyon nehéz sorozat közepén járnak. “Két hét alatt játszottunk a Barcelonetával, a Szolnokkal, majd nyolcan szerepeltünk a magyar, a szerb, a montenegrói válogatott Világliga mérkőzésein, az elmúlt szombaton pedig a Ferencváros elleni bajnokin” – mondta el Mitrovics. – Döntő lehet a frisseség. A Pro Recco, a világ legjobb csapata, fantasztikus szerb vízilabdázókkal a soraikban, s egy olyan szerb edzővel, aki tudja, hogy hogyan lehet megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

Az biztos, hogy hatalmas meccsre számíthatunk szerda este 19 órától, a Bitskey Aladár-uszodában.. Az Eger egyre jobb formát mutat – hol van már a bajnokság eleje, amikor az újonc UVSE pontot csent a bajnoktól… Legutóbb az addig egyetlen vereséggel álló Ferencvárost intézték el Dabrowski Norbert edző legényei – játszi könnyedséggel, 17-8-re. Pedig Biros Péter, sérüléséből lábadozva, még mindig nem játszott, igaz, a keretben már ott volt. Kérdés, hogy mire lesz képes a hevesi együttes, ha még Biros is beszáll játszadozni… Mitrovics mindenesetre sikerre készül szerdán: “Egyre jobbak vagyunk, és mi lehetünk  ennek a Bajnokok Ligája kiírásnak a meglepetéscsapata…” Dabrowski Norbert edző is a Reccót dicsérte, emellett csapatáról is ejtett pár szót: “A védekezésünk rendben van, még a támadójátékunkon kellene javítani…”

vd3

A Szolnok ahhoz a Spandau 04-hez látogat, amely első meccsén kikapott a Jug Dubrovniktól. A szolnokiak számára figyelmeztető lehet, hogy csupán egyetlen góllal. A korábbi elemzések a berlinieket a “futottak még” kategóriájába helyezték, ehhez képest csak az utolsó negyedben fordított a Jug egy 3-0-ás rohammal. Szolnokon mostanában nagy az ünneplés: a szombati bajnokit a nézők ingyen tekinthették meg, így köszönve meg a klub a szurkolást a lelkes drukkereknek, és köszöntve egyben a Magyar Kupa-győztes csapatot. A PVSK-t le is gázolta a csapat, amely biztosan vezeti az OB 1 tabelláját. A mostanában pihenő, az Év honi vízilabdázójának választott Varga Dénes ismét harcba szállt, ahogy minden bizonnyal ott lesz Berlinben is. A Szolnok a BL nyitófordulójában a Primorje Rijekát múlta felül, ez a nagyszerű siker, reméljük, tovább repíti előre Cseh Sándor együttesét.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

2. forduló

19.00 ZF Eger – Pro Recco (olasz) (TV: Digisport1)

19.00 Spandau 04 (német) – Szolnoki Dózsa (TV: Sport2)

A-csoport

1. Pro Recco 3 pont
2. Eger 1 pont
3. Barceloneta 1 pont
4. Olympiakosz  1 pont
5. Brescia 1 pont
6. Kragujevác 0 pont

B-csoport

1. Szolnoki Dózsa 3 pont
2. Jug Dubrovnik 3 pont
3. Spandau 0 pont
4. Primorje Rijeka 0 pont
5. Partizán Belgrád 0 pont
6. Galatasaray 0 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek