2015 január 14.

Bajnokok Ligája: a Szolnoknak nem okozott gondot a Partizan legyőzése

Három mérkőzés, három győzelem: továbbra is százszázalékos, és csoportja élén áll a Bajnokok Ligája B-csoportjában a Szolnoki Dózsa. A Partizant a végére felőrölte, és telt ház előtt biztos győzelmet (12-7) aratott a magyar bajnoki listavezető.

szolnok2

Az előjelek mindenképpen a Szolnok számára voltak kedvezőbbek, hiszen a hazaiak eddig két mérkőzést nyertek a Bajnokok Ligája csoportkörében, és az élen álltak, míg a vendégek egyetlen szerzett pontot sem tudtak felmutatni. A Szolnok rangadót nyert az első fordulóban, majd fölényes győzelmet ért el Berlinben, míg a szerbek kikaptak a Jugtól, a Galatasaray elleni derbit viszont elhalasztották a szerb-török nézeteltérés miatt.

Telt ház várta a csapatokat a szolnoki Tiszaligeti uszodában, és remek hangulat. A hazaiaknál mindenki készen állt a bevetésre, még az ujjsérüléssel bajlódó center, Kis Gábor is vízbe szállt, akárcsak a betegségéből felépülő, a szombati bajnokin már bemutatkozó, de még nem százszázalékos Gocics. A Partizannál sok a fiatal – ezért is a 2011-ben BL-t nyerő együttes kissé gyengébb eddigi szereplése. A gyors és rendkívül tehetséges fiatalok mellett azonban ott volt a rutinos Dusan Mandics is, aligha lehetett tehát félvállról venni a találkozót.

Két kihagyott hazai helyzet után éppen ő szerezte az első gólt, a kissé elkésett Mitrovics mellől bombázva a kapuba. Az első percekben csak kapufákig jutott a magyar bajnokság listavezetője, félő volt, akár két góllal is elmehetnek a vendégek, de aztán magára talált Cseh Sándor együttese. Alekszics hatalmas, életerős lövéssel egalizált, majd a tavalyi év hazai legjobbja, Varga Dénes ért el klasszisgólt: könnyedén rázta le védőjét, tiszta helyzetbe játszva magát, és a kapuba pöckölve. A negyed vége előtt egy újabb Alekszics-gólnak örülhetett a közönség, és hiába a szerb emberelőnyök, elmondhattuk, hogy csak az újabb és újabb kapufák miatt nem lett tetemesebb a szolnoki előny.

szolnok4

A második negyedben Varga Dénes találatával már 4-1-re vezetett a magyar csapat, és egészen elképesztő hatékonysággal védekezett, Deckernek – akárcsak a bajnokin, az FTC ellen – nem lehetett szinte betalálni, már-már az volt a meglepetés, ha a szerbek helyzetet tudtak kidolgozni. Azért nem eszik olyan forrón a kását: a negyed végére csak-csak begyötörtek egy-egy gólt, az újabb szolnoki kapufák mellett így 4-3 lett. Alekszics büntetője nyomán 5-3-mal mehettek a csapatok a szünetre.

Miközben minden jelenlévő azt érezte, nincs veszélyben a győzelem, a szerbek megint közelebb jöttek. Cseh Sándor dühösen kérte ki idejét, mert a vendégek a döntetlenért támadhattak. Gyorsan megrázta hát magát a Szolnok, Vámos életerős lökettel, majd Mitrovics távoli góllal jelentkezett – utóbbi önmagát korholta korábbi figyelmetlenségeiért, de azokat góllal feledtetve. A zárásra azért meglett a három közte, a hazaiak tehát sokat tettek a győzelemért.

Az utolsó 8 percben Mitrovics emberelőnyből volt eredményes, de Mandics kétszer is betalált, így öt perccel a vége előtt még mindig nem volt lefutott a mérkőzés. Gocics betalált, és azt lehetett látni, a Szolnokban bőven maradt még. Alekszics Decker passzával úszott be a kapuig, és máris négy lett közte – 11-7, már nem volt több vita! A végén Kis Gábor talált be, erőlködés nélkül győzött, és három forduló után százszázalékos és listavezető a Szolnoki Dózsa!

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: “Még idény eleji a csapat teljesítménye, tudunk mi még ennél is jobban játszani, ezt korábban is mondtam. Egyszer-egyszer dühös voltam, mert egy szerb csapat ellen soha nem szabad félvállról venni egyetlen meccset sem. Amikor váltottunk a védekezésben, onnéttól kezdve felőröltük őket. Nehéz ez ellen a Belgrád ellen játszani, szóval örülök a győzelemnek.”

Kis Gábor, a szolnokiak játékosa: “Még fel kell vennünk a ritmust így az ünnepek után, kevés edzéssel, lesz ez még jobb is. Kemény, agresszív csapat a Belgrád, nem szabad őket lebecsülni.”

Az egriek mérkőzése a Brescia ellen 20.30-kor kezdődik.

szolnok5

Nem okozott gondot a szerbek hatástalanítása (Fotók: Szolnok/FB)

Bajnokok Ligája, B-csoport

Szolnoki Dózsa-Közgép – Partizan Beograd 12-7 (3-1, 2-2, 3-2, 4-2)

Szolnok, Tiszaligeti-uszoda

Vezette: Galindo (spanyol), Margeta (szlovén)

Szolnok: Decker A. – Gocics 1, Madaras, Jansik, Kis G. 1, Mitrovics 2, Varga Dénes 2. Csere: Vámos 1, Varga Dániel, Alekszics 5, Tóth M.

Vezetőedző: Cseh Sándor

Partizan: Riszticsevics – Gielen, Mandics 4, Szubotics, Jaksics 1, Manojlovics, Sztojanovics 1. Csere: Repanovics, Gogov 1, Radojevics.

Vezetőedző: Vladimir Vujaszinovics

Gól/emberelőny: 2/9 ill. 1/7

Gól/büntető: 1/1 ill. –

 

További mérkőzések:

Primorje EB Rijeka (horvát) – Wasserfreunde Spandau Berlin (német) 11-5 (4-1, 4-1, 1-1, 2-2)
Jug CO Dubrovnik (horvát) – Galatasaray Istanbul (török) 11-5 (4-1, 2-0, 2-2, 3-2)

B-csoport

1. Szolnoki Dózsa 3 – 9 pont
2. Jug Dubrovnik 3 – 9 pont
3. Primorje Rijeka 3 – 6 pont
4. Partizan Beograd 2 – 0 pont
5. Galatasaray Istanbul 2 – 0 pont
6. Spandau Berlin 3 – 0 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek