2016 június 02.

Bajnokok Ligája: A Szolnok ott van a legjobb négy között

Két góllal győzött a Szolnok a Barceloneta ellen, ezzel a magyar együttes holnap az Olympiakosszal meccselhet a döntőbe jutásért.

BL2016Finalsix060207

Az Eger-Jug meccs után a Szolnok-Barceloneta összecsapás közvetkezett. Cseh Sándor együttesének volt mit törlesztenie, hiszen tavaly is összekerült a két együttes, akkor kikapott a Dózsa ötösökkel.

Az első negyedben már kétszer is vezetett a magyar együttes, Varga Dénes talált be akcióból, majd ezt még Minguell ki tudta egyenlíteni, de Kis Gábor hajrában lőtt góljára már nem jött válasz, 2-1. A második nyolc percben Mitrovics villant előnyből. Tovább nem tudta növelni a magyar együttes előnyét, így 3-1-re ment a nagyszünetben.

A harmadik nyolc percben már 4-1-re is volt az állás, innen visszakapaszkodott kettőre a katalán gárda, de Vámos majd Mitrovics góljával már 6-2-re ment a magyar csapat az utolsó negyed előtt. A záróakkordban feljött a Barceloneta két gólra, de még mielőtt baj lett volna, Varga Dénes egy előnyből ismét háromra növelte a különbséget, 7-4. Két perccel a vége előtt Famera fórból volt eredményes, 7-5. Echenique pedig tovább faraghatott volna a hátrányból, de maradt a közte kettő. Holnap a Szolnok az Olympiakosszal játszik az elődöntőben.

Bajnokok Ligája, Final Six:

Az elődöntőbe jutásért:

Szolnoki Dózsa KÖZGÉP – Barceloneta 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3)

Szolnok: Nagy V. – Jansik D., Varga Dániel, Varga Dénes 2, Mezei, Madaras N., Gocics. Csere: Younger, Kis G. 2, Vámos 1, M. Alekszics, SZ. Mitrovics 2. Edző: Cseh Sándor

Barceloneta: Lopez – Espanol, S. Raszovics 1, Tahull, Szirányi, V. RAsovics 1, Roca. Csere: Famera 1, Munarriz 1, Minguell 1, Fernandez. Edző: Jesus Martin

Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Roca (29. p.)

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: Jól kezdtünk, a második és a harmadik negyedben játszottuk azt, amit igazán kell. A negyedik negyedben görcsösen tartottuk az eredményt. Védekezés nagyon jó volt, Nagy Viktor fantasztikusan védett. Egy éjszakának van, hogy felkészüljünk a Pireuszra.

Szirányi Balázs, a Barceloneta játékosa: Jobbak voltak védekezésben mint mi. Kicsit más csináltak, mint amire számítottunk. Szoros védekezésre készültünk, ami tavaly sikerült, a lefordulások, azok idén nem. Büszke vagyok a csapatra, mert mindent beleadtunk.

A holnapi program: 

17.30, az 5. helyért: Eger–Barceloneta

19:00 Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnok (elődöntő)

20.30 Pro Recco (olasz)–Dubrovnik (elődöntőHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek