2014 november 28.

Bajnokok Ligája: A Szolnok folytatja, az Eger megkezdi a menetelését

Holnap már a Bajnokok Ligája főtáblájának 1. fordulójára kerül sor. A Szolnok itthon, még az Eger idegenben kezdi meg a küzdelmeket. Fontos információ, hogy mindkét TV-s találkozó lesz majd.

2014_11_14_vasas_eger40

Az Egernek Barcelonában kell helytállnia! (Fotó: vizipolo.hu)

Elérkezett a várva várt 1. forduló a BL főtáblán. A három magyar együttes helyett – az OSC a Szolnok ellen vérzett el az előző körben – két honi együttes képviseli hazánkat a legrangosabb európai kupaporondon.

Az Eger az A-jelű hatosba kapott besorolást, a Barceloneta, a Brescia, a Kragujevác, a Pro Recco, és az Olympiakosz együttesével kell majd megmérkőznie. A Szolnok a Rijekával, a Spandauval, a Jug Dubrovnikkal, a Partizán Belgráddal és a Galatasarayyal került egy hatosba.

Az Egernek nehezebb dolga van, hiszen a Final Sixbe, csoportonként a legjobb három-három együttes jut majd be, de a hevesieknél már a Barceloneta – a rendező jogán – már elvett egy helyet, így Dabrowski Norberték a két kiadó pozíció valamelyikére pályázhatnak csak. A Szolnoknak valamivel könnyebb a helyzete, a Spandau, a Partizán és a Galatasaray is papíron a verhető ellenfelek közé tartozik, még a Rijeka valamint a Jug Dubrovnik már keményebb dió lesz.

20141112 BL Szolnok-OSC02

A Szolnok itthon gyűjtheti be a három pontot! (Fotó: vizipolo.hu)

Ami a holnapi magyaros meccseket és ellenfeleket illeti, az Eger a Barceloneta együttesével kezd idegenben. A spanyol csapat a hazai pontvadászatban a második helyen áll – még az első fordulóban kisebb meglepetésre kikaptak, de azóta csak győzelmük van –  előző hétvégén pedig megnyerte az európai Szuperkupát. Az Eger is egyre jobb formát mutat az OB I-ben, egy vereség, egy döntetlen mellett hét győzelmével a negyedik helyen áll a pontvadászatban. Ráadásul a hiányzók kezdenek visszatérni az igen jól védekező együtteshez. A Szolnok a Rijekát fogadja hazai pályán. A Varga-testvérek az előző évben még a horvát együttesben játszottak, ám mostmár a Tisza-parti csapatot erősítik, ráadásul két a bajnokságában veretlen együttes találkozik, amely összecsapás elnézve a csoportot könnyen a gruppettóbeli elsőségről is szólhat.

Mindkét összecsapást közvetíti majd a televízió, az Eger szereplését a Digi Sport 1-en este 20 órától, a Szolnok játékát pedig 16 órától tekintheti meg a nagyérdemű a Sport 2 csatornán.

A Bajnokok Ligája, főtáblájának programja, 1. forduló:

November 29., szombat:

15.00: AN Brescia (olasz) – Olympiakosz Pireusz (görög)
16.00: Szolnoki Dózsa KÖZGÉP – Primorje EB Rijeka (horvát) (Sport 2, élő)
18.00: Wasserfreunde Spandau Berlin (német) – Jug CO Dubrovnik (horvát)
20.00: C.N. Atletic-Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger (Digi Sport 1, élő)

November 30., vasárnap:

18.00: VK Radnicki Kragujevac (szerb) – Pro Recco (olasz)

Elhalasztva:

Partizan Raiffeisen Belgrád (szerb) – Galatasaray Istanbul (török)

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek