2014 december 17.

Bajnokok Ligája: A Recco csúnyán elintézte az Egert

A Bajnokok Ligája második fordulójában az Eger sima vereséget szenvedett hazai pályán a Recco-tól. A mérkőzés már az első negyedben eldőlt, mikor 5-1-re elhúzott a talján gárda

eger -recco egrivizilabda

Esélyt sem adott a Recco az Egernek (Fotó:egrivizilabda.hu / Szántó György)

Az Eger az egyik legnagyobb olasz klub ellen ugrott ma este vízbe. Az ellenfele az a Recco volt, ahol megfordult Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert, de még Marcz Tamás is egykoron. Ebben az évben nemhogy a Reccoban, de még az olasz bajnokságban sincs magyar játékos, ez 30 év után fordul elő először a talján pontvadászatban.

A Bajnokok Ligája első fordulójában az Eger az utolsó másodpercekben ért el egy döntetlent a Barceloneta otthonában, még a Recco a Kragujevácot verte. Ahogy bevezetőnkben fogalmaztunk az Év meccsére készültek Egerben, Biros még mindig nem volt bevethető, a másik oldalon több volt a hiányzó, hiszen Aicardi, Felugo és Giorgetti sem volt beírva.

A mérkőzés első negyede hidegzuhanyként érte az egrieket. A Recco szerbjei remekeltek, Filipovics egy,  Prlainovics kettő és Fondelli kettő találatával már 0-5 volt az olasz gárdának. A másik oldalon pontatlan lövések jellemezték a hevesiek játékát, és a védekezést is újra kellett építeni. Egy perccel a vége előtt Lőrincz találatával jött a szépségtapasz, így 1-5 volt az állás.

A második negyedben Jokovics majd Pijetlovics is betalát, majd jött egy szépen megjátszott fór, amiből Szivos volt eredményes, 2-7. A nyolc perc derekára azonban visszaállt a közte hat gól Gitto volt eredményes. A nagyszünetig Cuk faragott a hátrányból, így 8-3-as Recco vezetéssel fordultak a csapatok.

A harmadik nyolc percben is a Recco akarata érvényesült. A vendég gárda még rá tudott tenni egy lapáttal. Jokovics, Pijetlovics és Giacoppo góljaira csak Cuk találata jött válaszként. Szivós még közelebb hozhatta volna az Egert, azonban ötméteresét védte Tempesti. Az utolsó negyedre sem változott semmi, még egy gólt suhintottak a vendégek, így kialakítva a 12-4-es Recco győzelmet.

Bajnokok Ligája, 2. forduló:

ZF-Eger – Pro Recco 4 – 12 (1-5, 2-3, 1-3, 0-1)
vezette: Birakis, Peris

ZF-Eger: Mitrovics, Angyal, Cuckovic, Cuk (2), Hárai, Csoma, Bedő, Lőrincz(1), Zalánki, Szívós(1), Hosnyánszky, Vapenski, Erdélyi
Vezetőedző: Dabrowsky Norbert

Pro Recco: Tempesti, Jokovic(2), Figlioli(1), Fondelli(2), Pijetlovic(2), Giacoppo(1), Figari, Filipovic(1), Gitto(1), Ivovic, Pastorino, Prlainovics(2)
Vezetőedző: Igor Milanovics

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: Kevés lehetőségünk volt és azzal sem jól gazdálkodtunk az elején. Ők pedig minden előnyüket befejezték góllal. Nem lehet ezen az eredményen csodálkozni, hiszen az előző meccsüket is ugyanígy nyerték meg. Egy-két nehéz mérkőzésük lesz az olaszoknak, bíztam bennük, hogy a mai lesz az egyik, de nem így lett. Nagy pofon volt, látjuk még mennyi munkánk van.

A másik magyar csapat gálázott a csoportjában, hiszen a Szolnok tíz góllal múlta felül a Spandau-t.

A további mérkőzések a csoportból:

Olympiakosz Pireusz – VK Radnicki Kon Tiki Kragujevac 13 – 7 (4-2, 2-2, 4-3, 3-0)

December 18-án játszák:

19.30: CN Atletic-Barceloneta – AN Brescia

Tabella:

1. Pro Recco 2 – 6 pont
2. Olympiakosz 2 – 4 pont
3. AN Brescia 1 – 1 pont
4. ZF-Eger 2 – 1 pont
5. CN Atletic-Barceloneta 1 – 1 pont
6. VK Radnicki Kon Tiki Kragujevac 2 – 0 pont

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek