2015 február 06.

Egyre jobb formában érzem magam

Nemcsak a csapatnak, hanem Babay Árpádnak is egyre jobban megy a spanyol bajnokságban. Az együttes az újév beköszöntével egyre feljebb kerül a pontvadászatban és ex-válogatottunk is számolatlanul dobálja a gólokat.

2014 babay timesofmalta

Babay Árpád sérülése már a múlté ( Fotó: Times of malta)

Januárban szépen gyűjtögettétek a pontokat, és egyre feljebb került a Catalunya a tabellán. Mi a siker receptje?

A szezon első felét nagyon elrontottuk sajnos. Öt olyan mérkőzést buktunk el rendre az utolsó negyedben, melyeket hozhattuk volna, ha jobban koncentrálunk. Azonban felesleges beszélni róla, hogy mi lett volna ha…., inkább dolgozunk tovább, és próbálunk nagyobb hangsúlyt fektetni a helyzeteink megbecsülésére, és arra, hogy nem szabad kiengednünk egy percre sem, mert a példa mutatja, hogy azonnal megbosszulja magát. (Sant Andreu – Catalunya 8-8, Catalunya – Sabadell 10 – 11, Catalunya – Poble Nou Enginyers 8 – 9, Mataro – Catalunya 9 – 8, Mediterrani – Catalunya 9 – 7 )

A szezon elején, mikor beszélgettünk nem mondtál konkrét helyezést, hogy mi lenne a legjobb. Most, hogy áll ez?

Jó pár változás történt a csapatban a múlt szezonhoz képest, és ez óvatosságra intett abból a szempontból, hogy bármit is mondjak a helyezésünket illetően. Az összeszokáshoz sajnos idő kell, és nekünk most kezd csak összeállni a játékunk. Sajnos az eddig elmondottakból kiderül, hogy át kellett értékelni a célokat az elvesztegetett pontok miatt, és bár én magamban a legjobb négybe kerülést tűztem ki célul (mi más is lehetne), most inkább az 5-6. hely a legésszerűbb célkitűzés az alapszakaszban.

spanyol bajnoksag gollovolista

Már a második Babay a spanyol bajnokság góllövőlistáján

 

Nemcsak a csapatnak, de neked is jól megy, szépen termeled a gólokat. A góllövőlista élmezőnyében vagy. Gondolom, minden rendben egészségügyileg?

Igen köszönöm, a vállam (amit tavaly műtöttek) mostanra úgy néz ki teljesen rendbe jött. Sokat dolgoztam vele, és bár még a bajnokság elején nem tudtam úgy játszani, ahogy én azt elvártam magamtól, mostanra meccsről meccsre bizonyítom, hogy teljesen felépültem.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek