2014 szeptember 16.

Babay Árpád: A rengeteg megpróbáltatás után, készen állok a spanyol bajnoki rajtra

Nem sikerült jól a Catalunya előző szezonja a spanyol bajnokságban. Többek között, Babay Árpádot sem került el a sérülés, erről és a máltai nyaráról is mesélt oldalunknak. Ami pedig a jövőt illeti, ex-válogatottunk marad a Catalunyánál, de ami a legfontosabb immár egészségesen, tele tervekkel várja a következő idényt.
2014 babay timesofmalta
Pedig jól kezdődött az előző szezon a Catalunyának. A három magyar játékos az első fordulókban vitte a hátán a csapatot és vezették is a pontvadászatot. Utána azonban jött a november és a sérüléshullám, ami – Egedi mellett – Babayt sem kerülte el…

Babay Árpád a vizipolo.hu-nak:

A tavalyi spanyol szezonunkat értékelni nem könnyű. Annyi biztos, hogy jól kezdődött – vágott bele Babay – A első két hónapban nagyon meggyőzően játszottunk, aztán sajnos több sérülés történt, ami miatt borzalmas nehéz helyzetbe került a csapat.  Egedi Gabi és én is viszonylag korán kiváltunk a csapatból, ami a teljes játékrendszert felborította. Az egész szezont vállsérüléssel lejátszó elsőszámú bekkünk, és a csapatot külső körülmények miatt még decemberben elhagyó másodikszámú – Gabi mögött – centerünk, sem könnyített meg a csapat dolgát. Mondhatjuk, hogy erősen tartalékosan játszottuk végig a szezont. Én sajnos már novemberben lesérültem, azonban klubom kérésére elhalasztottam a műtétet, amíg lehetett, hogy a vezetőség által kitűzött minimális célt elérhesse a csapat.

Majd így folytatta: Februárban megműtötték a vállam, és kezdetét vette egy nagyon hosszú regenerációs folyamat. Vigyáznom kellett a fokozatosságra és arra, hogy minden nap dolgozzak tavasszal és az egész nyár folyamán, hogy a szeptemberi bajnoki rajtra teljes értékű legyek. – majd áttért a nyárra is klasszisunk – Közben megkerestek, mint az elmúlt években, hogy játsszak Máltán. Elfogadtam az ajánlatot, bízva benne, hogy fel tudok épülni a máltai bajnokság rajtjára. Ráadásul, most először egy második ligás csapatnál köteleztem el magam, mivel ez lényegesen kisebb megterhelést jelent, mint az elsőosztály. Úgy gondoltam, a felépülésemnek ez lesz a legmegfelelőbb. Elintéztem, hogy volt csapattársam, Marnitz Gergő játsszon mellettem, így a bajnokság kezdete előtt, nagyjából ismerve a többi csapat játékoskeretét, jó kilátásaink voltak a liga megnyerésére. A nyár közeledtével, látva, hogy még nem tudok megfelelő teljesítményt nyújtani, és jobb nem erőltetni, egyeztetve a máltai klubom vezetőségével, egy jó spanyol játékost intéztem a helyemre. Június végén én is kijöttem és megkezdtem az edzést a máltai csapattal. Az edző, aki szakmáját tekintve fisiotherapeuta, minden nap külön foglalkozott velem, és megígérte az első napon, hogy rengeteg munkával ugyan, de hozzásegít, hogy ismét formába kerüljek. Nagyon sokat köszönhetek a Marsascala klubjának. A szezon nagy részében a meccsek alatt másodedzőként segítettem a csapatot, és a bajnokság végén már 1-2 meccset is játszottam, ami 6 hónap meccsszünet után igen felemelő élmény volt. Csapatunk közben megnyerte a máltai kupát és a bajnokságot is a második ligában, így mindenki nagyon elégedett lehetett az idei nyári szezonnal. – a jövőjét tekintve pedig eképp nyilatkozott – A következő idényben maradok a spanyol CN. Catalunya csapatában, akik hosszú távon számítanak rám, és igyekszünk elérni azokat a célokat, amiket tavaly kitűztünk magunk elé.  Egedi Gabi barátom is felépült a műtétjéből, és remélhetőleg idén már nem lesznek olyan mértékű meglepetések, mint az előző szezonban…

Most folynak az alapozó edzések, és közben elinditották a Katalán-Kupát, ahol már több meccset is játszottunk, és bár felkészülésnek fogjuk fel, igyekszünk napról-napra összerázni a csapatunkat, ahol 6 új jatekost kell beépítenünk rövid idő alatt. Minden nap egyre jobban érzem magam a vízben, és alig várom a bajnokság rajtját, ami kevesebb, mint 3 hét  múlva esedékes.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.