2016 szeptember 05.

Az UVSE nyerte a Brandi-kupát!

Veretlenül hódította el az UVSE a Brandi Kupát a BVSC előtt.

brandikupauvse2002

Az UVSE győztes fiataljai (fotó: UVSE/facebook)

A Budapesti Vízilabda Szövetség gondozásában kilenc csapat részvételével két napon át tartott a (2002-es születésüknek) a Brandi-Kupa. Szombaton a csoportmeccseket, míg vasárnap a helyosztókat rendezték a BVSC uszodában.

Az aranyérmet végül az UVSE fiataljaink nyakába akasztották, második a BVSC, harmadik a Honvéd UVKSE lett. A lilák egy egy valóban ritka magas színvonalú, változatos és izgalmas mérkőzésen győztek a Szőnyi útiak ellen 5-4 arányban. A két csapat hálőrei is ritka jó formában védtek.

Az érmeket Märcz Tamás olimpiai bajnok, a BVLSZ elnökségének tagja adta át.

Kovács Róbert a győztes csapat edzője az UVSE facebook oldalának elmondta: Először is szeretnék gratulálni a BVSC csapatának a nagyszerű döntőhöz! Egy rendkívül izgalmas és fordulatos meccset láthatott a publikum.
Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megnyernünk ezt a kupát. Mindenképp lendületet és önbizalmat kell hogy adjon ez a győzelem az egész csapatnak. Ugyanakkor tudjuk, hogy nagyon sokat kell még dolgozni a bajnokság kezdetéig és persze utána is. A kupában egyre erősebb ellenfelekkel játszottunk és ennek köszönhetően lepésről-lépésre tudtuk gyakorolni és csiszolni az általunk elképzelt taktikát. Nagyon örülök, hogy sokan kimagasló játékot nyújtottak a csapatból.

Remek kapusteljesítmény – Frey Domonkos részéről – és védőmunka jellemezte a játékunkat a döntőben, de kiemelném még Molnár Erik gólerős játékát és védőmunkáját. A legfontosabb viszont az volt, bárhogy is alakult volna a döntő végkimenetele, hogy minden egyes játékosom a maximumot hozta ki magából és az utolsó erejéig küzdötte végig a mérkőzést. Ennek lett az eredménye az aranyérem! Még egyszer gratulálok az egész csapatnak! Vegül, de nem utolsósorban szeretném megköszönni kollégáimnak a segítséget és szurkolóinknak a buzdítást!

A héten már a Somóczi-Kupával “megyünk tovább”.

A vasárnapi érmes helyosztók eredményei:

BVSC-Honvéd Utánpótlás 14-12 (3-3, 1-3, 7-3, 3-3)
Gólszerzők: Mészáros M. 5, Strasser 3, Juhász Á. 2, Kádár 2, Práczky 1, Tátrai 1, illetve Kevi 6, Bíró 3, Bánkuti 1, Köblös 1, Hódi 1

Honvéd Utánpótlás-UVSE I. 10-16 (1-4, 5-7, 2-1, 2-4)
Gólszerzők: Köblös 2, Kevi 2, Tapasztó 2, Bíró 2, Kiss V., Zsigmond 1, illetve Solymosi 3, Fogasy 3, Eppel B. 3, Molnár E. 2, Diaz Rojas 2, Hegedűs Cs. 1, Turcsányi 1, Vigvári 1

UVSE I.-BVSC 5-4 (1-0, 1-0, 1-2, 2-2)
Gólszerzők: Molnár E. 3, Solymosi, Vigvári, illetve Strasser 1, Mészáros M. 1, Dávid 1, Tátrai 1
A Brandi-kupa végeredménye:

1. UVSE I.
2. BVSC
3. Honvéd UVKSE
4. Cívis Póló SE
5. AVUS Szombathely
6. Vasas
7. Vidám VízilovakHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek