2016 május 11.

Az UVSE már 2-0-ra vezet, a BVSC behúzta a bronzérmet

A női Ob I döntőjében az UVSE Dunaújvárosban is győzött, így karnyújtásnyira került az aranyérem Keszthelyiéktől. A harmadik helyet söpréssel szerezte meg a BVSC, miután Szentesen is győzött. 

uvsenoi0101

Korán elvesztette a Dunaújváros egyik legjobbját, hiszen Gurisatti Gréta végleg cserével kiállították, mikor 2-1-re vezetett az UVSE. Tóth Ildikó pedig még az első negyedben 3-1-re módosította az állást. A második nyolc percben tartotta a vendég gárda a különbséget, ekkor a hazaiaktól csak Szilágyi volt eredményes, akinek két góljával 5-3 állt a nagyszünetben az eredményjelzőn. A fordulás után Menczinger megúszásból egyetlen gólra zárkóztatta az újvárost, de erre Csabai előnyből tudott válaszolni, 4-6. A záróakkordban mindig felzárkózott egy-egy gólra a hazai gárda, de egyenlíteni nem sikerült, hiszen Tóth vagy Keszthelyi mindig gólt tapasztott a hazai hálóba. A vége 8-6-os vendég siker lett, így már 2-0-ra vezet a címvédő. A harmadik meccsre szombaton kerül sor.

Döntő: (második mérkőzés)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics–UVSE 6–8 (1–3, 2–2, 1–1, 2–2)

Dunaújváros: Kasó – Szilágyi 2, Menczinger 2, Gurisatti, Garda 2, Vályi V., Somhegyi. Csere: Horváth B., Brávik F., Ziegler, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila

UVSE: Gangl – Antal, Kisteleki H., Szücs G., Keszthelyi 3, Tóth I. 3, Csabai 2. Csere: Kuna, Kövesdi, Takács V. Vezetőedző: Áts Bertalan

Bronzmérkőzés: (második találkozó)

BVSC-Zugló – Hungerit Szentes 4-9 (1-2, 1-2, 2-3, 0-2)
Gólszerzők: Pengő 2, Gémes 1, Kövér-Kis 1 ill. Takács 2, Sikter 2, Gyöngyössy 1, Kisteleki 1, Illés 1, Koncz 1, Máté 1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek