2015 október 15.

Az olaszok ikonja az olimpia után befejezi

Stefano Tempesti a jövő nyári olimpia után visszavonul a válogatottságtól. Ezt ő maga jelentette be egy lapinterjúban.Stefano Tempesti vizipolo

“A riói olimpia után abbahagyom a válogatottban” – erről az il Secolo XIX-nak beszélt. A bejelentést most először tette meg a világbajnok kapus. Ami az olaszoknak és a nemzetközi vízilabda társadalomnak oly fájó lehet. A szomorú tényt, Stefano Tempesti a maga sajátos humorával ütötte el: “Egyre kevesebb a hajam is. Az idén a 36. születésnapját ünneplő hálóőr így folytatta – Természetesen soha ne mondd azt, hogy soha, de furcsán mutattna a 2020-as olimpián egy ősszakállú játékos a kapuban.

A Reccoban még játszana, hiszen az ambíciójával nincs gond: “A motivációm olyan, mint egy gyereké, szeretnék még nyerni.” Az olasz válogatott még nincs kint a riói olimpián, ehhez a legközelebb a mostani vb-n volt, de a bronzmeccsen a görögök megállították. A Settebello-nak, – ahogy a Benedek-csapatnak is – két lehetősége van a nyári ötkarikás játékokra kijutni. Az Eb-n vagy a kvalifikációs tornán lehet meg a repülőjegy Tempestiéknek.

Sz. B.

Fotó.: vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek